Početna / Vijesti / Boris Mikšić najbogatiji predsjednički kandidat

Boris Mikšić najbogatiji predsjednički kandidat

bmiksicZAGREB – Boris Mikšić sigurno je najbogatiji kandidat za predsjednika Republike: u SAD-u i Hrvatskoj ima nekretnina u vrijednosti od čak milijardu kuna, čime je zasjenio Nadana Vidoševića. Dok je predstavljao svoju imovinsku karticu, Mikšiću je trebalo desetak minuta da pobroji sve što ima. Taj inženjer strojarstva koji se prije 35 godina iz Zagreba otisnuo u Ameriku s 35 dolara u džepu danas ima četiri tvornice u SAD-u i jednu u Hrvatskoj.

Njegova tvrtka Cortec Corporation sa sjedištem u Minnesoti procijenjena je, kaže, na 100 mlijuna dolara, a najveći je svjetski proizvođač antikorozijskih sredstava. U Belom Manastiru, pak, sagradio je najmoderniju tvornicu biorazgradivih folija, vrijednu 10 milijuna eura. Tome treba pribrojiti i vlasništvo nad 45 patenata i brandova, koji mu donose poseban prihod.

S neskrivenim ponosom Mikšić je pokazao i fotografije četiriju američkih kuća, od Wisconsina do Floride, a najdraža mu je rezidencija u North Oaksu (Minnesota), vrijedna oko 2 milijuna dolara. Građena je prema poznatoj kući iz filma »Zameo ih vjetar«, pohvalio se Mikšić.

– Budem li izabran za predsjednika, pokazat ću imovinsku karticu i nakon isteka mandata. Ne natječem se za tu dužnost da bih se obogatio, nego da bih pomogao razvoju Hrvatske i boljitku naroda, tvrdi Mikšić. To mu je, kaže, »drugi i posljednji pokušaj« na predsjedničkim izborima.

Izvor: novilist.hr

Ostavite komentar

comments