Početna / Vijesti / Čeka nas najveći broj predizbornih sučeljavanja kandidata do sada!

Čeka nas najveći broj predizbornih sučeljavanja kandidata do sada!

Četvero kandidata sučeljavat će se 19., 21., 22. i 26. prosinca.

FAH FOTO

Predsjednički izbori koji će se održati 28. prosinca 2014. kao uvod imat će najveći broj sučeljavanja u povijesti predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, čak četiri televizijska i dva radijska sučeljavanja. Prvo sučeljavanje na kojem su se pojavili Kujundžić i Sinčić smo već imali prilike gledati 9. prosinca na HTV-u 4. Radijsko sučeljavanje predviđeno je 19. prosinca na Mediaservisu, a 21. i 22. 12. kandidati su potvrdili pojavljivanje na RTL-u i Novoj TV u večernjem terminu. Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, četvero kandidata sresti će se prvo u jutarnjim satima na Hrvatskom radiju, a potom će se istu večer i sučeliti na HTV-u 1 pod moderacijom Danijele Trbović, a pitanja će im postavljati niz novinara, među njima i Aleksandar Stanković, voditelj popularne HRT-ove emisije Nedjeljom u 2.

Na predsjedničkim izborima 2005. godine na kojima je Stjepan Mesić u drugom krugu pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju Jadranku Kosor, kandidati su prije prvog kruga izbora imali samo dva zajednička sučeljavanja. Četiri godine kasnije, 2009. godine, vidjeli smo dva zajednička sučeljavanja svih kandidata i jedno sučeljavanje favorita u prvom krugu koje je organizirala Nova TV.

Inače, tek se od predsjedničkih izbora 2005. godine u Hrvatskoj organiziraju sučeljavanja predsjedničkih kandidata po američkom principu prema kojem u emisiji koja ide uživo kandidati iznose svoje stavove i odgovaraju na pitanja. Ovakav se format predsjedničkih sučeljavanja smatra jednim od najzahtjevnijih javnih nastupa za političare i često upravo sučeljavanja znaju donijeti onih par presudnih postotnih bodova u utrci za predsjednika.

Izvor: P.I.

Foto: FAH

Ostavite komentar

comments