Početna / Vijesti / Damir Kajin: Ne mogu PR-ovci odlučivati tko će biti treći hrvatski predsjednik

Damir Kajin: Ne mogu PR-ovci odlučivati tko će biti treći hrvatski predsjednik

kajin– Meni je jasno da su mi nakon sučeljavanja na Visokoj novinarskoj školi vrata „debata“ zatvorena. PR misle da će oni izabrati trećeg hrvatskog predsjednika. E pa neće – poručio je IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin na konferenciji za novinare.

Kajin je najavio da za PR ne namjerava izdvojiti niti jednu jedinu kunu.

– To što rade je korumpiranje dijela medija. Javnost se može neko vrijeme ponižavati, ali neće svo vrijeme – zaključio je Damir Kajin.

Dotaknuo se i gorućeg problema hrvatske brodogradnje, ističući da će se nakon predsjedničkih izbora Vlada naći u situaciji da mora odlučiti da li će u stečaj poslati splitski Brodosplit ili riječki 3. maj.

– U slučaju Brodosplita država je zbog jamstva i kredita izložena spram banaka čak 4,7 milijardi kuna, dok obveze 3. Maja iznose 2,8 milijardi kuna. Ako tome pridodamo naklonost Splićana HDZ-u, daje se naslutiti da će Vlada između 3. Maja i Brodosplita izabrati Brodosplit – istaknuo je Kajin.

Predsjednički kandidat upozorio je da brodogradnju u hrvatskoj ne mogu spasiti strani hohštapleri, već to moramo učiniti sami. Zato 2010. Vlada mora poticati brodare da spase brodogradilišta.

Kajin se osvrnuo i na izjave guvernera Rohatinskog da su danas naše mogućnosti obrane od krize znatno smanjene. Smatra da kunu danas treba čuvati kao „zjenicu oka svoga“, ali i da je zbog precijenjene kune u razdoblju od 2000. do 2007. HNB sukrivac što smo uništili izvoznu ekonomiju. Damir Kajin procjenjuje da ćemo, što se tiče krize, dno dna dosegnuti u prvoj polovici 2010. godine.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments