Početna / Vijesti / Đapić odustaje – podršku daje Grabar Kitarović

Đapić odustaje – podršku daje Grabar Kitarović

Anto Đapić

Kako ističe u priopćenju u kojem objavljuje da odustaje od kandidature za predsjednika države, Anto Đapić ocjenjuje kako ovoj izbornoj utrci nema izgleda. Napominje kako je ispunio sve pravno proceduralne pretpostavke za pravovaljanu kandidaturu – što pretpostavlja također da je prikupio najmanje 10 tisuća potpisa građana.

Kroz pretkampanju koja je vođena procijenio sam kako objektivno u ovom trenutku nemam izgledne šanse za polučiti rezultat koji bi opravdao moje sudjelovanje na ovim izborima“, kaže Đapić napominjući kako bi – ako bi ostao u utrci – dodatno produbio razlike i probleme na hrvatskoj desnici, odnosno „dodatno zbunio birače desno od centra koji žele promjenu na mjestu institucije Predsjednika Republike Hrvatske“. Žali se kako upravo u tom političkom spektru kampanja posljednjih dana izlazi iz okvira fair-play-a, a to je oblik političke borbe kojim se on ne želi služiti.

„Smatram kako je Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) politička stranka u nastajanju sa željom da se obnovi i preporodi hrvatska desnica, te sam procijenio kako prvi veliki politički izazov naše stranke ne smije biti svađa na desnici i praktički međusobne eliminacije prilika kako bi došlo do promjene na čelnom mjestu Republike Hrvatske“, objašnjava Đapić. Taj njegov savez potporu će dati HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović ,jer drugi kandidat desnice dr. Milan Kujundžić čvrsto zagovara regionalizaciju Hrvatske, što je za Đapića potpuno neprihvatljivo.

Kolinda Grabar Kitarović pak, kaže Đapić, u razgovorima koje su posljednjih dana vodili prihvatila je dvije točke koje ovaj osječki političar zastupa, a koje se odnose na ljudske sudbine pojedinaca i na sam odnos prema hrvatskim braniteljima – obvezala se da će izbaviti hrvatskoj branitelja Velimira Marića iz srbijanskog zatvora te da će u slučajevima humanog i zdravstvenog razloga koristiti ovlasti predsjednika kako bi pomilovala osuđene hrvatske branitelje za kaznena djela počinjena u Domovinskome ratu.

Izvor:radio.hrt.hr

Ostavite komentar

comments