Početna / Vijesti / Davor Gjenero: Josipovićeva ‘Nova pravednost’ je bankrotirala, a strategija za kampanju mu je čudna

Davor Gjenero: Josipovićeva ‘Nova pravednost’ je bankrotirala, a strategija za kampanju mu je čudna

Ivo Josipović uživa potporu 46 posto birača, Kolindu Grabar Kitarović (HDZ) podržava 29,8 posto, a Milana Kujundžića 7,6 posto ispitanika.

ivo5

Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV koji je proveo Ipsos puls na 969 ispitanika. Potpora Milanu Kujundžiću u tri je mjeseca narasla za 2,7 posto. Josipović je u rujnu imao 48,8 posto potpore, prošli mjesec 47,8, a sad je na 46. I Kolinda Grabar Kitarović istopila je dio podrške, u rujnu je imala 32,8 posto, u listopadu 33,4, a sada je na 29,8.

Sva tri kandidata i dalje su u statističkoj pogrešci i kada padaju i kada rastu, navodi se u istraživanju, ali zanimljivi su trendovi.

Politički analitičar Davor Gjenero kaže da će se Ivi Josipoviću, kako vrijeme bude odmicalo, otvarati sve više problema u kampanji. Njegova strategija stvara mu očito probleme, od priče o pravnoj nesigurnosti do priče o Kamenskom na kojem je Josipovićeva strategija, odnosno koncept Nove pravednosti bankrotirao, kaže Gjenero i nastavlja.

– Također, Josipović će imati i probleme zbog neuspjeha njega kao predsjednika, ali i neuspjeha Vlade koju podržava. Sve u svemu, Josipović ima čudnu strategiju za predizbornu kampanju, ističe naš sugovornik.

– Što se tiče Kolinde Grabar Kitarović, njen je problem što ima protivnika u desnom političkom polju i što će se jedan dio njenih glasača ipak odlučiti za Milana Kujundžića. No, ti isti će u drugom krugu podržati kandidatkinju HDZ-a jer Kujundžić, objektivno, nema šanse za ulazak u drugi krug, jasno će Gjenero zaključujući.

– Na kraju, istraživanja javnog mnijenja već tradicionalno precjenjuju šanse kandidata s ljevice, a podcjenjuju konzervativne kandidate. To je činjenica i o tome treba voditi računa, naposljetku će Davor Gjenero.

Autor: Ivan Klarić

Izvor: politikaplus.com

Ostavite komentar

comments