Početna / Vijesti / Davor Gjenero: Ovo su dobre stvari u izbornom programu Kolinde Grabar Kitarović

Davor Gjenero: Ovo su dobre stvari u izbornom programu Kolinde Grabar Kitarović

Mora striktnije voditi računa što jesu, a što nisu politike koje su u ingerenciji predsjednika Republike, kaže Davor Gjenero.

kolinda-grabar-kitarovic-westin-101

 

Gospođa Grabar-Kitarović je u pravu kad se prilikom predstavljanja svog izbornog programa fokusira na Ivu Josipovića. Jedini relevantni dijalog u predizbornoj kampanji onaj je između nje i Predsjednika, a ona mora istovremeno i kritizirati aktualno stanje i nuditi alternativu, kazao je u razgovoru za portal PolitikaPlus politički anaklitičar Davor Gjenero.

Komentirao je tako današnje predstavljanje njena predizbornog programa ‘Za bolju Hrvatsku’. HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović predstavila je danas svoji izborni program “Za bolju Hrvatsku” poručivši kako će raditi u korist svih građana Hrvatske, otvoriti dijalog s ovom ali i svakom budućom vladom, Saborom, društvenim institucijama te građanima s kojima će biti u neposrednom kontaktu, a rješavanje gospodarske krize biti će, obećaje, imperativ vlasti u Hrvatskoj.

– Na ostale predsjedničke kandidate ne treba se niti osvrtati, a ne smije se boriti za desno biračko tijelo. Biračima s desne margine mora poslati poruku: ne želite li baciti svoj glas, glasujte za mene iako sam vam „drugo najbolje rješenje“. Ključna izborna bitka će se voditi za glasače centra, i to one glasače koji ne podupiru administraciju Zorana Milanovića, tvrdi Gjenero i nastavlja.

– Sve je očitije da će predsjednik Josipović svoju kampanju graditi na poruci: imamo nesposobnu Vladu i nekontroliranog Premijera, a ja sam jedini koji u političkom sustavu može osigurati kakvu-takvu političku stabilnost i sigurnost. Zato je njena poruka o potrebi da sadašnja Vlada ode odmah nakon parlamentarnih izbora efektan ulazak u borbu za to biračko tijelo u centru političke arene, koje ne podupire sadašnju Vladu, kaže naš sugovornik i zaključuje.

– Dobro je da se fokusira na konkretne projekte, kao što je LNG terminal na Krku, jer na taj način može kroz svojevrsnu „studiju slučaja“ upozoriti na greške koje je zapostavljanjem euro-atlantizma u proteklom mandatu počinio predsjednik Josipović. Dobro je da govori o ekonomskim promašajima Vlade, ali bi morala striktnije voditi računa što jesu, a što nisu politike koje su u ingerenciji predsjednika Republike. Za njenu stranku je korisno ako ona nudi „sinergiju“ smjene vlasti i na Pantovčaku i u Banskim dvorima, ali je pitanje je li to korisno i za njenu predsjedničku kampanju, i ne prijeti li opasnost da građani, koji povratka HDZ-a na vlast u roku od najviše godinu dana smatraju gotovom stvari, ne odluče „ne staviti sva jaja u istu košaru“, na kraju će Davor Gjenero.

Foto: HDZ
Izvor: politikaplus.com/Autor: Ivan Klarić

Ostavite komentar

comments