Početna / Vijesti / GfK: Nismo prouzročili štetu Milanu Bandiću

GfK: Nismo prouzročili štetu Milanu Bandiću

Iz Gfk – centra za istraživanje tržišta d.o.o. stigao je službeni demanti upućen izbornom stožeru Milana Bandića, kao i sredstvima javnog informiranja koji prenosimo niže u cijelosti, te na linku.

“Nakon što je u javnosti, preko dnevnog tiska i vodećih internet portala, u dva navrata (26.11. i 05.12.09.) jasno objavljeno da podaci o minutaži pojavljivanja predsjedničkih kandidata na HTV-u nisu rezultat istraživanja GfK, gospodin Milan Bandić izjavio je da mu „izravno štete rezultati istraživanja agencije GfK” (vidi: Slobodna dalmacija – 07.12.09.- „Prigovor Milana Bandića DIP-u: izravno mi štete rezultati istraživanja agencije GfK”; Net hr – 07.12.09. – „Bandić optužio GfK da mu je naštetio istraživanjem”, …).

Kako je već objavljena činjenica da su rezultati mjerenja pojavljivanja predsjedničkih kandidata na nacionalnoj televiziji proizvod agencije Briefing, dok je GfK (po narudžbi HTV-a) proveo istraživanje „Vjerodostojnost informativnih emisija i TV voditelja na tri nacionalne televizije“, čude nas spomenuti krivi navodi te njihovo nekritičko prenošenje u medijima.

Stoga tražimo da se iz stožera gospodina M. Bandića pošalje DIP-u i svim medijima jasna i točna poruka kako GfK – centar za istraživanje tržišta nije prouzročio nikakvu štetu predsjedničkom kandidatu g. Milanu Bandiću te da je tvrdnja objavljena u medijima 07.12.2009. netočna.

Molimo sve one koji su na bilo koji način uključeni u pogrešno kreiranje ili prenošenje informacija o nepostojećim istraživanjima GfK da svoj posao rade sa više pažnje i profesionalnosti.”

Ostavite komentar

comments