Početna / Vijesti / Dino Mikulandra: ‘Barbika’ je tresnula o pod i prije izbora

Dino Mikulandra: ‘Barbika’ je tresnula o pod i prije izbora

Ma koliko vrhovnik Karamarko sada vrištao na pobočnika Vasu, ne postoji ni najmanja buža sumnje u konačnost najcrnje spoznaje – Kolinda je izgubila. Tresnula je o pod i prije izbora!

Kolinda Grabar Kitarović1

Foto: hdz.hr

Nema još ni objave kampanje, a Josipović je sebi već osigurao novu bezbrižnu petoljetku u zelenom raju većem od parka Maksimir. Samo u jednom trenutku, valjda kraćem od treptaja oka, Grabar Kitarović zasjala je kao blještava neonska reklama. Izgledala je, barem u viziji najbližih savjetnika šefa konzervativaca, kao njemačka pancer haubica, koja će, nakon punih petnaest godina vladavine dvaju bezbožnika (Mesić & Josipović) demolirati protivnika, osvojiti Pantovčak i u ime novoga kralja Tomislava ponovno hadezeizirati Hrvatsku.

‘To je tehničko pitanje’

A zapravo, već pri prelasku Bregane, Kolinda je bila janje za klanje u sudaru s iskusnim obavještajnim predatorima. U predigri majke svih izbornih bitaka, Rasmussenovu pomoćnicu za javnu diplomaciju dočekala je operacija “Barbika”. Stvarno genijalna podmetaljka.

Dakle, predsjednik je, kao da je riječ o državnom udaru, izvanredno izvijestio javnost o tobožnjem planu “obavještajnog podzemlja” da se naudi njemu – Josipoviću. A taj plan je, uz ostale svinjarije, sadržavao i anketni inženjering po kojem su u javnost trebali dospjeti frizirani rezultati koji će Josipovića prikazati kao nadmoćnog, a njegovu protukandidatkinju diskreditirati u očima birača. Kolindu je trebalo uništiti otkrivanjem pikanterija iz osobnog života i preko prijatelja u stranim medijima, idealno iz Belgije…

Začudo, ovaj vražji plan, koji je pripisan desničarskim diverzantima, u potpunosti se ostvaruje. Kao slučajno, neka je znatiželjna “ptičica” iz Bruxellesa dojavila medijima kako hadezeova uzdanica iz NATO-a na Pantovčak ne stiže u slobodnom letu, nego s figom u džepu neplaćenog dopusta. Kolinda je u trenu nepovratno posrnula, a debaklu nema kraja. U vrtlogu afere još se i samospaljuje fileom muljaža – “to je tehničko pitanje”, “nisam lagala, nego me nitko o tome nije pitao”…

Uostalom, i bez ove autogolčine, teško je bilo povjerovati da će NATO-ova činovnica poraziti elitni antifašistički odred (150 ljudi) s Pantovčaka. Čak i njezina kamilična izjava da je Tito bio “komunistički diktator”, samo će pod istu zastavu postrojiti cijelu armiju “titoista” u zemlji. A taj gubitak neće nadoknaditi glasovima na takozvanom (desnom) centru. Gotovo sve ankete govore kako će barem 10 do čak 15 posto hadezeovaca na izborima podržati Josipovića, a ne vlastitu kandidatkinju.

Pribrojimo tome barem 20 posto zadrtih muškarčina koji, ni u noćnoj mori, ne žele vidjeti šefa države sa štiklom i podvucimo crtu – samo bi međugorska Gospa mogla Kolindu vratiti u orbitu predsjedničke utrke.
A naš je vođa Ivo originalni supermen. Ne znam nosi li zaštitni prsluk od kevlara, ali nevjerojatno je kako se baš svi potencijalno razorni meci od njega bezbolno odbijaju. Glavni savjetnik Jović javno minira temelje državne neovisnosti, savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković u sukobu je interesa zbog suđenja ocu, Udbinu agentu Perkoviću.

Diplomatska savjetnica Vlahutin družbu iz ureda naziva “leglom trača”. Savjetnik za branitelje Kovačić u listopadu 1992. teško je ranio suborca Ivana B., pripadnika specijalnih postrojba HV-a. Umjesto na sud, dospio je u vojnoobavještajnu službu MORH-a. I, vidi vraga, baš u to doba, na čelu SIS-a bio je Josip Perković, otac Saše Perkovića, i današnji Kovačićev kolega na Pantovčaku.

Te bi afere na zapadu dokrajčile karijeru svakog predsjednika. Josipovića nisu ni okrznule. A tek nas čeka novih pet godina suživota s Pravednikom. Doduše, u Drugoj republici…

Autor: Dino Mikulandra

Izvor: slobodnadalmacija.hr

 

 

Ostavite komentar

comments