Početna / Vijesti / Domoljubno busanje u dekolte

Domoljubno busanje u dekolte

Kolinda Grabar Kitarović kaže da Srbija neće moći u EU dok se ne riješi granica na Dunavu. To je njen forte.

Kolinda Grabar Kitarović-Ruža Tomašić

Stalno se iznova svi vade na savjetnike Kolinde Grabar Kitarović; evo, i Ruža Tomašić se pita čije to ona tekstove izgovara. Ali, čemu to potcjenjivanje? Zašto ne pomisliti da je gospođa Kolinda Grabar Kitarović sama sposobna za ovakvu glupost?

Jer, da službenica NATO-pakta, u situaciji kad SAD žele Srbiju u svojoj interesnoj sferi taman preparirani Čiča predsjedao tamošnjom Vladom, bombastično izjavaljuje da će ona nekog nečime uvjetovati u pogledu dinamike ulaska u uljudbeni krug zapadnih zemalja, to je doista previše, ako je i od Kolinde. Ništa, ali baš ništa iz tog smjera ne možemo čuti, osim tog, rekoh, domoljubnog busanja u dekolte: i ovdje se igra na najniži nacionalni sentiment, kao biva, ona će s Pantovčaka kondicionirati Srbiju, a sama bez NATO-a u backgroundu ne bi bila kandidat za predsjednicu kućnoga savjeta, samo kad bi susjedi, ili komšije, čuli program gospođe Grabar Kitarović.

Listam prije spavanja programe, pa bacim oko na teletext, i vidim izjavu Ruže Tomašić koja solidarna s KGK ima puno razumijevanje za njeno nesnalaženje u Hrvatskoj, jer, veli Ruža, i ona je po povratku imala dojam “kao da je došla na Mars“.

Nečuveno!

Kakve pokondirene tikve, kakve gospođe ministarke!

Ma što su to Ruža Tomašić i Kolinda Grabar Kitarović bile e da bi se, odviknute od ove zemlje i života njenih građana, u njoj osjećale kao na Marsu? Kolindi Grabar Kitarović je silno u Hrvatskoj teško snaći se, jer je zaboravila ovdašnje običaje i navade lelujajući diplomatskim prostorima Washingtona i Bruxellesa!? Njoj je sirotoj silno teško u Hrvatskoj se akomodirati, jer nakon kijevskoga shootinga i barikada kao red carpeta hrvatska je svakodnevnica notorno suhoparna. Ona se nakon par godina inozemstva ne snalazi u Hrvatskoj!? Je li? U čemu je problem? Nedostaju šezdesetgodišnji šajseri utegnuti u paradne uniforme da uz ugodno zveckanje bešteka satima preko čaše sipaju aluzivne besmislice? Nedostaje lovica kao plaća za selfie u uniformi hrvatskih vojnika u Afganistanu?

Ne može se ni na sastanak Trialterale u Beograd, licemjerno, jasno, jer bi to bila dvostruka izdaja: em bi Kolinda morala za Beograd, em bi usred kampanje sjedila na sastanku Trilaterale, koje se, iz ne znam kojih to razloga, trenutno srami? Ili su to najprimitivniji zamislivi razlozi nalijeganja na senzibilitet lokalnih paranoika koji u tome vide zavjeru Židova, masona, bavarskih Iluminata, komunista i jezuita, o ljubiteljima koza da i ne govorim? U čemu je stvar, gospođo Grabar Kitarović, da niste u Beogradu i vi, na sastanku Trilaterale kojoj pripadate, na što sam, iskreno kazano, ponosan, pa se bilježim sa štovanjem da i mene preporučite, ja ću sigurno na uspostavi Svjetske Vlade raditi zdušno i ne izostajući sa sjednica, naročito ne iz razloga koji su vas na to naveli, nego umjesto da tamo uzemte udjela u raspravi, vi o sudbini Srbije pod šljivama govorite baš kao da će ikada itko vas o tome išta pitati?

Što bi vas pitali, pobogu, gospođo Grabar Kitarović, o tome kako će svijet izgledati, zaboga, jeste li vi pri sebi? A možda i niste, jer dobro vidi Ruža Tomašić: Kolinda Grabar Kitarović sasvim je dezorijentirana, ali to ne stoga jer je predugo boravila na Zapadu, pa se ne snalazi u sitničavosti provincijalnog hrvatskog primitivizma, nego gospođa Kitarović, upravo nasuprot, kao činovnik NATO-saveza demonstrira dramatično pomanjkanje svijesti o kontekstu: ona dakla svojim pretpostavljenima šalje poruku da bi, kao predsjednica RH, usporavala integracijske procese na Balkanu, ili, jednostavnije kazano, ona kao službenica NATO-a sa zamrznutim statusom govori da bi već sutra radila protiv interesa svog sadašnjeg poslodavca i promotora.

Gospođa Kitarović svjesno laže: ona vrlo dobro zna da Zapad nije rušio Berlinski zid da bi ga preselio na Dunav ili Drinu, i tu je istina, suprotno Thompsonovom vodostaju, plitka kao bara: gospođa Grabar Kitarović, kad se vrati u Bruxelles, o dinamici će ulaska Srbije u EU saznavati kao i svaki drugi građanin Hrvatske ili Srbije, iz medija, jer to je specifična težina njene pozicije u NATO-u, ako će nakon ovakvih izjava ikada više sličnu sinekuru i dobiti.

Možda će tada ta kvarnerska princeza na zrnu graška naglo ponovno zadobiti smisao za realitet.

Smisao koji je posve izgubila: njen agitprop to sam priznaje: “U protekla dva mjeseca kandidatkinja HDZ-ove koalicije željela je, kao prvo, dobiti dojam od hrvatskog čovjeka, stoga je i obilazila cijelu Hrvatsku. Posjetila je na desetke manjih i većih mjesta, što se poslije, kažu pokazalo vrlo važnim u sastavljanju izbornog programa. Taj dvomjesečni obilazak omogućio je K. Grabar Kitarović da čuje glas naroda i upozna realnost života u Hrvatskoj.”

Strašno. Žena koja je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu morala je prvo dva mjeseca obilaziti zemlju “da upozna realnost života u Hrvatskoj”!

Ne znam što je tu strašnije, idiotizam toga priznanja, ili činjenica da je to istina.

HDZ je izborom Kolinde Grabar Kitarović u ovoj kampanji duboko uvrijedio građane Hrvatske.

Bilo bi dobro kad bi netko od pametnih ljudi na toj strani, a ima ih, ovakvim glupostima stao na kraj. Ako ono što se ima za kazati nije pametnije od tišine, onda valja šutjeti, uči veliki majstor Bruce Lee. Ako Kolinda ne želi poslušati njega, neka posluša sebe. Učinak će biti isti.

Piše: Romano Bolković

Izvor: Facebook profil Romana Bolkovića

Ostavite komentar

comments