Početna / Vijesti / Don Ivan Grubišić: Svi su izgledi da se kandidiram za Predsjednika

Don Ivan Grubišić: Svi su izgledi da se kandidiram za Predsjednika

S Karamarkom na čelu Vlade bili bi bliže provaliji, Milanović je pošten čovjek ali je okružen krivim ljudima..

Don Ivan Grubišić

Ja sam don u službenim dokumentima – don Ivan Grubišić. Ja sam doktor triju područja znanosti, a don sam još uvijek ako ne dođu neke druge sankcije prema meni. Sve što radim je u korist općeg dobra. Nije idealno sve što ja radim, ali pokušavam raditi za opće dobro, kao i svećenik, rekao je u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva don Ivan Grubišić.

Teško se odlučujem za na neke stvari. Meni titula, pa i predsjednika države, ne znači mnogo. Ja sam u godinama, ali radi naroda trebalo bi pomrsiti račune pomrsiti onima koji računaju na pobjedu te vidjeti je li narod spreman na promjene. Još sam rezerviran prema kandidaturi, ali to ne znači da o njoj ne mislim. Nisam čovjek naglih poteza. Ako se odlučim, a  svi su izgledi za to da se kandidiram za predsjednika Republike, i to radi dobrobiti hrvatskog naroda, rekao je Grubišić.

Mnogi čekaju zadnji čas za predaju lista. To za mene nije dobro. Ja sam nezavisni zastupnik i moram prikupiti 10.000 potpisa, rekao je te dodao da se nada da hoće jer svakodnevno prima upite oko toga te mu građani iskazuju podršku. Ako se kandidiram i pobijedim, zalagat ću se za građansku (demokratsku, pravnu i socijalnu) i etička država. Svi problemi proizlaze iz rupe uništenog morala. Dat ću zadnji atom snage za Hrvatsku, uvjeren je.

O Milanoviću

Radi se o poštenom čivjeku koji želi dobro. Ali stvari ne idu dobro. Ministri ili ne znaju ili neće ili nije ih briga. Njegova greška je što se okružio krivim ljudima. Ova vlast nema rezultate. Milanović nije kriv, krivi su oni oko njega koji koriste moć.

O Josipoviću

Predsjednika Josipovića iznimno cijeni, no ne vidi njegov uspjeh. U prvom dijelu mandata nastojao se nikome ne zamjeriti. To nije dobro, morao se drugačije postaviti pa makar se i zamjerio, smatra don Grubišić.

O Karamarku

Bojim se da ćemo sa provalijom doći bliže provaliji i krahu gospodarstva. HDZ napada aktualnu vlast ali nemaju programa. Niti Kolinda Grabar Kitarović nema program koji obećava bolje sutra. Oni žele vlast. Smatram da je kod nas partitokracija usmjerena bilo da se radi o jednoj ili drugoj stranki – to su sijamski blizanci iz istog jata, rekao je Grubišić misleći pri tome na SDP i HDZ.

O silnim milijunima za politički rad

Svaka tri mjeseca Grubišić na račun dobije 104.000 kuna za rad kao neovisni zastupnik u Saboru. Uz to dobiva i plaću. Potrošio je jako malo i novac mu stoji na računu. Velika politička stranka dobije svaka tri mjeseca 4 milijuna kuna. Puta 4 na godinu puta 4 godine to su silni milijuni (64 milijuna kuna za četiri godine). Troši se na večere, domjenke i drugo. Za svaki dan Saboru, radi ili ne, daje se 260.000 kuna. Zar te silne milijune dane za politički rad nismo mogli potrošiti za zapošljavanje, napose mladih, za poticaje u poljopriovredi?

Govori i o općem srozavanju morala u politici, o svakodnevnim uhićenjima političara i o tome zašto aktualna vlast nije izvukla zemlju iz krize.

Izvor: Politika Plus

Foto: Screenshot iz emisije Nedjeljom u 2

Ostavite komentar

comments