Početna / Vijesti / Donatorska večer u Splitu: Nakon Mamića, Kolindu podržao i Igor Štimac

Donatorska večer u Splitu: Nakon Mamića, Kolindu podržao i Igor Štimac

Zakupljeno je čak 510 mjesta, a Hrvoje Marušić, vlasnik Dental centra Marušić i splitski vijećnik HDZ-a kaže da očekuju donacije od najmanje milijun kuna.

Štimaca na donatorskoj večeri HDZ-a

Igor Štimac na donatorskoj večeri HDZ-a u Splitu

Na donatorskoj večeri za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović u splitskom hotelu Atrium pojavili su se uglednici iz svijeta nogometa, Igor Štimac, Slaven Žužul, Hrvoje Maleš, potom bivši vaterpolski reprezentativac Mislav Bezmalinović, brojni dalmatinski direktori, Jozo Tomaš iz hotela Park i gospodarstvenici, među kojima Ilija Naletilić vlasnik Inera, uz naravno viđenije HDZ-ovce.

Zakupljeno je čak 510 mjesta, a Hrvoje Marušić, vlasnik Dental centra Marušić i splitski vijećnik HDZ-a kaže da očekuju donacije od najmanje milijun kuna. Rekao je novinarima da su trebali uzeti veću dvoranu jer su bar 200 poziva jučer i prekjučer morali odbiti jer nemaju dovoljno mjesta. Ipak, kaže on, ljudi su uplatili donacije iako nisu bili na večeri koja se sastojala od jednostavne, dalmatinske spize: pršut i sir za predjelo, pašticada s njokima i svinjetina za glavno jelo i kolač za desert.

Prije donatorske večere HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović održala je predizborni skup u prepunoj dvorani na Gripama. U prvom su redu uz Tomislava Karamarka i Milijana Brkića sjedili domaćini župan Zlatko Ževrnja i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, Božidar Kalmeta, Goran Dodig, a u publici su zapaženi Ivica Šurjak, Josip Botteri Dini, Domagoj Marojević…

– Predsjednik hrvatske vlade kaže da Hrvatska nikada neće biti bogata. To je laž i izgovor za nerad i nebrigu. Ja to neću dopustiti! – istaknula je Grabar Kitarović i ponovila kako će sazvati sjednicu Vlade i tražiti da joj polože račune. Ako ne budu imali rješenje, reći će im da spakiraju kufere. Karamarko je pozvao na jedinstvo hrvatskog naroda.

– Poručujem HDZ-ovcima, svoje vlastite interese stavite u drugi plan, sada je najvažnije boriti se za Hrvatsku – pozvao je Karamarko. Predizborne skupove Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak će održati u susjednoj Hercegovini, a do kraja kampanje obići će i Suboticu u Srbiji i Boku Kotorsku u Crnoj Gori.

Piše: Slavica Vuković

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments