Početna / Vijesti / Dragan Primorac se kandidirao za predsjednika?

Dragan Primorac se kandidirao za predsjednika?

primorac

Sa sloganom “Moja vizija je pravedna, moralna i za sve građane perspektivna država”, bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kandidat je za predsjednika RH, doznaje Index. Naime, potvrđeno je kako Primorac ulazi u utrku, a uskoro se očekuje njegovo brisanje iz članstva u HDZ-u.

Najzanimljivije je od svega da je Primorac mislio sam objaviti kandidaturu za predsjednika na konferenciji za novinare, no preduhitrio ga je njegov stožer. Naime, službena internetska stranica predsjedničkog kandidata Primorca puštena je u eksperimentalni rad.

Za bivšeg ministra koji će ostati upamćen kao čovjek koji je sam sebi vikao “ostavka, ostavka”, zanimljivo je kako je za svoje potencijalne birače pripremio kratku i dugu verziju svoje biografije, a prevladavaju njegove fotografije kao nogometaša i uz nogometni teren.

Kandidaturom Dragana Primorca potvrđene su tako glasine kako je dao ostavku na mjesto ministra jer je očekivao predsjedničku kandidaturu HDZ-a koji je umjesto njega kandidirao Andriju Hebranga.

“Došao sam na poziv Ive Sanadera i s njim odlazim”,bile su riječi Primorca u srpnju kada je upitan za razloge ostavke, a govorio je kako odlazi u Izrael kako bi postao dijelom savjetničkog tima tamošnjeg premijera Netanyahua.

Izvor: Index.hr

Dragan Primorac ubrzo je reagirao na vijest o kandidaturi.

Primorac: Nikakva kandidatura ne postoji u ovom trenutku

Bivši ministar znanosti obrazovanja i sporta Dragan Primorac, prema svemu sudeći, uključio se u predsjedničku utrku. Iako sam to još nije potvrdio, s eksperimentalnim radom počela je njegova internetska stranica koja vrvi podacima o Primorčevoj političkoj i znanstvenoj karijeri te fotografijama koje svjedoče dobrim vezama s istaknutim osobama u zemlji i inozemstvu te donosi slogan: “Moja vizija je uspješna i ponosna Hrvatska”.

Bivši ministar obrazovanja, međutim, tvrdi da pokretanje web-stranice ne treba izjednačavati s predsjedničkom kandidaturom.

– Nikakva kandidatura ne postoji u ovom trenutku. Puno je čimbenika koji su važni za donošenje takve odluke. To što sam napravio svoju web-stranicu civilizacijski je iskorak. U svijetu je uobičajeno da ministri i znanstvenici imaju vlastitu internetsku stranicu na kojoj će predstaviti sebe i svoj rad, progovoriti ponešto o svojim promišljanjima i vizijama… – kaže Primorac dodajući da je njegova web-stranica podignuta prije 25 dana, ali to dosad nije bilo zapaženo.

Na pitanje hoće li ga stranka pozvati na red zbog “predsjedničke provokacije”, bivši ministar kaže da ga na red ne može pozivati ni njegova majka te da je Hrvatska demokratska država.

Dragan Primorac napustio je Vladu RH nakon ostavke Ive Sanadera na čiji poziv je i preuzeo resor obrazovanja, a o njemu se kao potencijalnom predsjedničkom kandidatu spekulira u medijima već neko vrijeme.

Ako Primorac uistinu i objavi kandidaturu, može očekivati promptno brisanje iz članstva HDZ-a kao i u slučaju još jednoga odmetnutog hadezeovca Nadana Vidoševića. Podsjetimo, prije objave da je Andrija Hebrang predsjednički kandidat vladajuće stranke, pisalo se kako Primorac želi biti HDZ-ov kandidat.

Njegovom kandidaturom koja puštanjem u rad internetske stranice postaje sve izvjesnija najviše je ugrožena pozicija službenog HDZ-ova kandidata Hebranga koji nakon Nadana Vidoševića ima još jednog protivnika donedavno iz vlastitih stranačkih redova.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments