Početna / Vijesti / Evo njegovog odgovora na ‘podlu kampanju’

Evo njegovog odgovora na ‘podlu kampanju’

914171_599098736766932_873647989_o

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je danas da neće voditi prljavu kampanju za novi predsjednički mandat, uzvrativši time na jučerašnje izjave HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kako je svjesna da će kampanja biti ne samo prljava, nego i podla.
U Mariji Bistrici, gdje se pridružio 12. međunarodnom mimohodu konja i konjskih zaprega, Josipović je na novinarski upit sprema li to podlu kampanju, odgovorio kako ga ne zanima što je gospođa Grabar-Kitarović rekla, “a ako je rekla da će kampanja biti podla, valjda nešto zna o tome, valjda znači sprema takvu kampanju”.

“Što se mene tiče, ja nikada nisam vodio kampanje koje bi bile prljave. Kada je riječ o onome što se do sada događalo, pa vidjeli ste iz čijeg je tima dolazilo ono što ona naziva podlim”, kazao je.

Na prozivke HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje kako su plaće nekih njegovih savjetnika u rangu ministarskih Josipović je rekao kako “neke jesu i tako i treba biti”.
“Savjetnika (u Uredu predsjednika) je više-manje onoliko koliko i treba biti. Od kad sam došao u ured, proračun se smanjio za 15-tak posto, smanjio se broj ljudi, tako da je vidljivo da se radilo na uštedama, tamo gdje je to, naravno, bilo moguće”, istaknuo je Josipović.

Josipović se u Mariji Bistrici pridružio mimohodu stotina konja i konjskih zaprega u sklopu međunarodne manifestacije koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina.

Istaknuo je kako se tu nalazi u sklopu svojeg redovitog posla, a to je da bude s ljudima, što je, smatra, posebice važno tijekom turističke sezone. “U Mariji Bistrici imamo jedan specifičan, kvalitetan oblik vjerskog turizma koji treba unaprijediti i to je jedan dio ponude Hrvatske koji je vrlo važan”, ocijenio je predsjednik.

Izvor: dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments