Početna / Vijesti / Gdje je zapelo? Još se čeka druga donacija od 45.000 kuna

Gdje je zapelo? Još se čeka druga donacija od 45.000 kuna

Osnovnoj školi u Belom Manastiru Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, obećala je dvije donacije od 45.000 kuna. Stigla je jedna…

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

Nedopustivo je da u Hrvatskoj ima gladne djece. Kao predsjednica učinit ću sve u svojoj moći, iskoristiti autoritet i inozemne veze kako bi osigurali da ni jedno dijete u školi ne bude gladno.

Obećala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović. Nakon što se doznalo da u Belom Manastiru djeca u Osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman gladuju od političara upravo je Grabar Kitarović među prvima posjetila školu.

Donijela je veliku donaciju jabuka, krafni i mlijeka. Ravnatelju škole obećala je osigurati nekoliko tvrtki koje će uplatiti donacije za djecu čiji roditelji nemaju mogućnosti financirati školsku prehranu. Zasad je samo jedna od tih najavljenih tvrtki uplatila donaciju.

– Kad su u pitanju djeca, sve ću za njih uraditi, pa i prekoriti onoga tko ne ispuni svoje obećanje – kaže ravnatelj Damir Mendler. Donacije su trebale uplatiti dvije tvrtke u ukupnom iznosu od 90.000 kuna. Prva donacija od 45.000 kuna uplaćena je na dan kada je Kolinda Grabar Kitarović bila u Belom Manastiru. Gdje je zapelo s drugom donacijom?

– To je u postupku. Važno je da je sjela prva uplata, a druga će sigurno biti uplaćena najkasnije u ponedjeljak – rekao je Mladen Pavić iz Kolindina stožera.

U navedenoj školi više nema gladne djece zahvaljujući donacijama mnogih građana.

Nakon dva dana obilježenih skandaloznim izjavama premijera Zorana Milanovića o tome kako nema gladne djece i ministrice Opačić da su gladna uglavnom romska djeca u petak su zašutjeli. Vjerojatno je tako i bolje.

Nakon našeg upita iz Kolindinog stožera javili su da je uplaćena druga donacija.

 

Piše: Željko Garmaz, Snježana Krnetić
Izvor: 24sata.hr

Ostavite komentar

comments