Početna / Vijesti / Gdje su sve kandidati bili za vrijeme 1991. godine?

Gdje su sve kandidati bili za vrijeme 1991. godine?

Neki su u biografijama “zaboravili” na tu godinu. Samo slučajno ili se srame? Dok su neki bili aktivno uključeni, drugi su bili ostali postrani…Andrija Bandić8Hebrang je u Domovinskom ratu bio ministar zdravstva i član Kriznog stožera za obranu Republike Hrvatske. Krajem 1991. godine bio je Vladin izaslanik za Slavoniju pa je rat proveo u Zagrebu i na slavonskim bojišnicama. U njegovoj biografiji piše da je dobio ratnu medalju Ljeto 1991. premda ona ne postoji. Postoji tek medalja Ljeto ’95. Ivo Josipović je prvu godinu rata, kako su nam rekli u njegovu stožeru, proveo s Ivanom Šimonovićem, tragajući preko Crvenoga križa za hrvatskim ratnim zarobljenicima u srpskim logorima. Na taj način spasili su 180 ljudi iz zarobljeništva. Damir Kajin prvu je ratnu godinu proveo kao zaposlenik vodovoda u Buzetu, ali je, dodaje Kajin, tijekom Oluje bio borac na bojištu. Dragan Primorac tijekom kolovoza i rujna 1990. godine bio je, piše na njegovoj internetskoj stranici, član pričuvnog sastava antiterorističke postrojbe u Splitu koja je bila zadužena, između ostalog, i za sigurnost predsjednika Tuđmana.

– Naša postrojba je također u to vrijeme bila angažirana na osiguranju svih vitalnih objekata na području županije, kao i na blokadi svih vojnih objekata tzv. JNA – kaže Primorčev zapovjednik Vlado Bužančić.

Nadan Vidošević u to vrijeme bio je direktor Dalmacijacementa i član Izvršnog vijeća skupštine općine Kaštela. Sudjelovao je u pripremi za rat, organiziranju ratne proizvodnje i formiranju prvihnenaoružanih, a onda i naoružanih postrojbi te prvi zapovjednik samostalne satnije 314. brigade HV-a. policajac!? Osim s ratnim putem, Bandić ima problema i s telefonskim prikupljanjem donacija. Ne zna se je li takvo skupljanje novca zakonito.

Izvor: 24sata

Ostavite komentar

comments