Početna / Vijesti / Glavaš: Ne želim pomilovanje od Hebranga i Hrvatske demonske zajednice

Glavaš: Ne želim pomilovanje od Hebranga i Hrvatske demonske zajednice

Glavaš“Mene kao žrtvu te mafijaške organizacije (HDZ-a), apsolutno ne zanima stav predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga”, odgovor je Branimira Glavaša na tvrdnje koje su danas iznesene u Indexovom tekstu pod naslovom “HDZ cenzurira svog kandidata: Hebrang bi odmah pomilovao i Glavaša?”

U tom smo tekstu, podsjećamo, istaknuli kako je od glasnogovornice HDZ-a ovih dana nemoguće dobiti odgovor na pitanje o statusu Branimira Glavaša. Zanimalo nas je bi li njihov predsjednički kandidat Andrija Hebrang pomilovao i Glavaša s obzirom da je izjavio da bi Mirku Norcu odmah oprostio sve grijehe, ali iz središnjice stranke poručeno nam je da ćemo odgovor možda dobiti nakon kampanje. Iz ranijih Hebrangovih izjava sasvim je očito da favorizira Glavaša pa se čini kako ga HDZ sad pokušava spriječiti da “izvali” nešto što bi moglo biti neugodno za ugled stranke.

“Hebrang je svojom šutnjom već pokazao što misli o procesu protiv mene”

No, Glavaš se u pismu koje je poslao Indexu ograđuje od svih HDZ-ovih članova pa tako i Hebranga, a vladajuću hrvatsku stranku naziva mafijaškom organizacijom i “Hrvatskom demonskom zajednicom” kojoj ne dozvoljava iznošenje nikakvih stavova o njegovoj “malenkosti”.

“Što Andrija Hebrang misli o političkom procesu protiv mene pokazao je svojim kukavičkim ponašanjem i držanjem u trenutku kada je u HDZ-ovoj prljavoj mafijaškoj kuhinji dogovaran i režiran moj politički progon još nakon moje pobjede na lokalnim izborima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji u srpnju 2005. godine. Hebrang je svojom šutnjom dao suglasnost da se hajka na mene provede”, tvrdi Glavaš.

“Nisam kriv i neću moliti za pomilovanje”

Nepravomoćno osuđeni ratni zločinac kaže kako on uopće ne priznaje prvostupanjsku osuđujuću presudu “politički instrumentaliziranog suca Željka Horvatovića”, te dodaje kako neće priznati ni drugostupanjsku presudu ukoliko ona bude osuđujuća. “Nisam kriv, odnosno nevin sam”, ističe Glavaš koji kaže da zbog toga neće niti tražiti pomilovanje od budućeg predsjednika.

“Da bi predsjednik RH nekoga pomilovao taj kao prvo treba biti kriv pa za to moliti taj akt milosti. No, ja nisam kriv pa iz tog razloga neću prihvatiti nikakvu osuđujuću presudu pa niti ni na nekakvu minimalnu zatvorsku kaznu. A ako nisam kriv, ne pada mi na pamet moliti nikoga niti za pomilovanje”, poručuje Glavaš.

“Hebrang i Šeks mi nisu nudili manju kaznu”

U zaključku svog pisma Glavaš je po prvi put demantirao informacije koje se po medijima već dugo provlače, a koje su istaknute i u današnjem Indexovom tekstu, da su mu Hebrang i Šeks obećavali prvostupanjsku kaznu od pet, a ne od deset godina. “Ovom prilikom demantiram i tu medijsku budalaštinu, uz naglasak da ne prihvaćam niti priznajem nikakvu osuđujuću presudu pa čak niti u trajanju vremena provedenog u pritvoru (10 i pol mjeseci) i to iz jednog jedinog razloga što sam nevino presuđen u politički montiranom postupku”, zaključuje Glavaš u pismu koje nam je poslao iz Drinovaca.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments