Početna / Vijesti / GONG: HDZ-ovci stoje pored biračkih mjesta i nagovaraju građane da glasaju za Kolindu

GONG: HDZ-ovci stoje pored biračkih mjesta i nagovaraju građane da glasaju za Kolindu

Izbori

IZBORNI dan prolazi u demokratskoj atmosferi, u znaku malobrojnih dojava građana o nepravilnostima te snježne oluje koja je zahvatila većinu Hrvatske.

U međuvremenu, GONG zaprima neanonimne dojave građana koje se, tijekom prijepodneva, odnose na kršenja izborne šutnje, rad biračkih odbora i promatrača te stanje popisa birača:

1.kršenja izborne šutnje: građani su GONG-u prijavili tri izvora sms-ova ili e-mailova koji ih jučer, ali i danas uznemiravaju pozivajući na “pravi put” Ive Josipovića (sms i telefon), na izbore u ime Ivana Vilibora Sinčića (e-mail) te na glasanje „za Kolindu“ s potpisom HSS-a (sms). K tome, građani su dojavili da predstavnici HDZ-a poznati lokalnoj javnosti stoje pored biračkih mjesta (Ričine – Zadar i u Brezovici gdje nagovaraju na glasanje za kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović .

2. rad promatrača: GONG-u je dojavljeno da birački odbor u Ivancu nije omogućio promatranje promatračima HDZ-a , dok je u Zagrebu jedan promatrač Kolinde Grabar Kitarović primijećen kako stoji iznad članova biračkog odbora i zapisuje tko je izašao na glasanje.

3. rad biračkih odbora: GONG je primio dojavu građanina koji je zatražio da birački odbor posjeti njegov dom kako bi njegova teško pokretna majka mogla glasati, na što je dobio savjet člana biračkog odbora da on sam glasa u ime majke (selo Vinkovec, općina Preseka). K tome, GONG je primio jednu dojavu o glasanju običnom olovkom te jednu dojavu o sumnji da su svi članovi jednog biračkog odbora članovi HDZ-a, što je upućeno na provjeru Državnom izbornom povjerenstvu.

4. popis birača: jedna je građanka dojavila da su njeni roditelji odjavljeni s popisa, ali su se neovisno o tome, opet našli na popisu na svom starom biračkom mjestu.

I Indexu se javilo nekoliko čitatelja, koji su u kaslićima nalazili i letke Ive Josipovića , ili su iz na kućni telefon zvali i nagovarali da glasaju za Kolindu .

Izvor:index.hr

Autor:R.I.

Ostavite komentar

comments