Početna / Vijesti / GONG UPOZORAVA ‘Na tri birališta pojedinci su glasovali i s čak petnaestak osobnih iskaznica!’

GONG UPOZORAVA ‘Na tri birališta pojedinci su glasovali i s čak petnaestak osobnih iskaznica!’

To da član biračkog odbora jednoj osobi uruči više glasačkih listića Dragan Zelić iz GONG-a ocijenio je neznanjem, a ‘nevjerojatno je da ima članova biračkih odbora koji ne znaju što se smije, a što ne’.

izbori_glasanje_listic

ZAGREB – Najveći problem na drugom krugu predsjedničkih izbora, sudeći prema neanonimnim dojavama građana GONG-u, bili su pojedini birački odbori, piše Novi List.

Na izborni je dan GONG dobio dojave o tri biračka mjesta na koja su pojedini građani dolazili s više osobnih iskaznica, njih i petnaestak, i dobivali glasačke listiće za sve njih. Riječ je o biralištima u Svetoj Mariji kod Čakovca, Murvicama pored Solina i Lugu kod Donjeg Prološca.

– Te dojave ćemo istražiti detaljnije, vjerojatno tražiti i uvid u birački materijal, kazao nam je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić. To da član biračkog odbora jednoj osobi uruči više glasačkih listića ocijenio je neznanjem, a »nevjerojatno je da ima članova biračkih odbora koji ne znaju što se smije, a što ne«. Ocijenio je da je članove odbora potrebno bolje pripremiti za izbore, a jedan od problema su i kratki rokovi za imenovanje njihovih članova. Izbore je generalno ocijenio problematičnima i to na razini koja ga je iznenadila. U pravilu su predsjednički izbori najmanje problematični jer su najjednostavniji za provedbu, najviše problema obično ima na lokalnim, a zatim na parlamentarnim izborima, konstatirao je Zelić.

Broj dojava i njihov sadržaj ukazuju koliko je izborni proces krhak, piše Novi List.

Autor: Portal Jutarnji.hr

Izvor: jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments