Početna / Vijesti / Grabar-Kitarović: Iz krize će nas izvući malo i srednje poduzetništvo, a ne ustavne promjene

Grabar-Kitarović: Iz krize će nas izvući malo i srednje poduzetništvo, a ne ustavne promjene

kolinda..
Foto:N.Reberšak

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak u Lipiku Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, a u Pakracu poduzetničku zonu s inkubatorom u kojoj je zaposleno oko 500 radnika, gdje je rekla da razvoj Hrvatske treba temeljiti na malome i srednjem poduzetništvu jer će ono izvući zemlju iz krize, a ne ustavne promjene .

U lipičkoj bolnici s tradicijom od 150 godina ravnatelj Darko Kelemen je istaknuo da je ta bolnica dosad na obnovu potrošila više od 50 milijuna kuna i da je danas konkurentna zahvaljujući provedenoj racionalizaciji i novoj organizaciji.

Dodao je da joj je »cilj postati središnjom medicinskom rehabilitacijskom ustanovom u Slavoniji«.
Pošto je u Pakracu obišla poduzetničku zonu, Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako danas obilježavamo i Dan ratnog zrakoplovstva Hrvatske te da zbog neznanja i nesposobnosti Vlade nemamo kvalitetno ratno zrakoplovstvo, a ona će kao predsjednica u skladu s onim što si Hrvatska može dopustiti raditi na poboljšanju tog segmenta obrane.

Govoreći o gospodarstvu, rekla je da joj se gospodarski program temelji na hrvatskoj stvarnosti i da razvoj Hrvatske treba temeljiti na malome i srednjem poduzetništvu jer će ono zemlju izvući iz krize, a ne ustavne promjene.

Za izjavu savjetnika predsjednika Republike Hrvatske Marka Rakara da su ga hrvatski branitelji u crnim majicama s bijelim križevima podsjetili na Ku Klux Klan, Grabar-Kitarović rekla je novinarima da je to nedopustivo, a nedopustivo je i da predsjednik Republike na takvu izjavu nije reagirao.

Kandidatkinja Grabar-Kitarović bila je bez komentara u vezi s pisanjem današnje »Slobodne Dalmacije«, koja tvrdi da HDZ čini pritisak na Kujundžića kako bi odustao od daljnje kampanje u njezinu korist, a zauzvrat bi dobio potporu u utrci za dužnost zagrebačkoga gradonačelnika. Kratko je odgovorila novinarima: »Nemam komentara.«

Na pitanje podupire li zahtjeve radnika RIZ-a za uvođenje radničkog dioničarstva, odgovorila je: »Imali smo takve modele koji nisu dali rješenje. U načelu, to je nešto što se pokazalo neuspješnim.«

Izvor:novilist.hr

Ostavite komentar

comments