Početna / Vijesti / Grabar Kitarović protiv monetizacije, ali neće potpisati za referendum

Grabar Kitarović protiv monetizacije, ali neće potpisati za referendum

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas u Zadru da je protiv monetizacije autocesta, ali se kao predsjednička kandidatkinja neće miješati u građansku inicijativu za referendum o monetizaciji.

Kolinda oltar

Kolindu Grabar-Kitarović, koja je danas u Zadar došla u povodu 23. obljetnice obrane grada, novinari su pitali je li za monetizaciju hrvatskih autocesta. ‘Ja sam protiv monetizacije autocesta, a što se tiče najnovije inicijative za prikupljanje potpisa za referendum o monetizaciji, kao predsjednička kandidatkinja nemam namjeru miješati se u građanske inicijative, pa ni tu’, rekla je.

Na pitanje novinara o troškovima predsjedničkog ureda, rekla je da su troškovi i dalje previsoki, da su viši nego troškovi ureda austrijskoga i slovenskog predsjednika zajedno, ali, dodala je, nisu toliko bitni troškovi, nego učinak koji, kako je rekla, dosad nije vidjela.

Na pitanje je li posjet Zadru dio njezine kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je da je u Zadar došla s porukom zahvalnosti svim braniteljima koji su obranili taj grad i taj dio Hrvatske te odati počast poginulim braniteljima i njihovim obiteljima. ‘Ne bih ovo nazvala kampanjom. Ovo je ipak druženje s braniteljima i govorimo o tome koliko su bili hrabri u obrani Zadra’, istaknula je.

Na pitanja o tijeku kampanje, odgovorila je da bi kampanja trebala biti pozitivna. ‘Što se mene tiče, ja samo odgovaram na pitanja novinara. Sve ove dane ne povlačim ja pitanja, ne napadam ljude, nego napadam njihovu politiku. Što su učinili i kakve stavove zastupaju i koliko su oni štetni za Hrvatsku… Pitam se kako su izgledale analize i savjeti koje je predsjednik mogao dobiti od čovjeka koji ne priznaje državu Hrvatsku’, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednik Republike Ivo Josipović smijenio je 2. listopada svojega glavnog analitičara Dejana Jovića, koji je u časopisu ‘Politička misao’ ustvrdio da je referendum o hrvatskoj nezavisnosti u svibnju 1991. bio “vrlo neliberalan” te da nije održan u ‘free and fair (slobodnim i poštenim) okolnostima’. Ovih je dana Kolinda Grabar-Kitarović ustvrdila kako nije moguće da predsjednik Josipović nije znao Jovićeva stajališta te da je njegov glavni analitičar protiv temelja hrvatske države i da ga je smijenio samo zbog vlastite predsjedničke kampanje.

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments