Početna / Vijesti / GRABAR KITAROVIĆ U ZAGORJU: Pronašla čizmu u kakvoj je prohodala kilometre po Afganistanu

GRABAR KITAROVIĆ U ZAGORJU: Pronašla čizmu u kakvoj je prohodala kilometre po Afganistanu

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a u svoju je kampanju uložila i 200.000 kuna vlastite ušteđevine.

Foto: Silva Videk

Foto: Silva Videk

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović treći je dan kampanje započela posjetom Krapinsko-zagorskoj županiji, odnosno Krapini, gdje je posjetila sajam, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina te Dom za starije i nemoćne Sv. Nikola. Kako je danas rok za predaju privremenog financijskog izvješća, novinari su je upitali kako u kampanji stoji s financijama i koliko će trošiti u kampanji.

– Učinili smo sve u skladu sa zakonom, a što se tiče projekcija potrošnje, ići ćemo do limita koji je osam milijuna kuna. Hoćemo li potrošiti sve, još ne mogu reći, ali bit ćemo transparentni i nastojat ćemo biti štedljivi zbog gospodarskog stanja kakvo je u Hrvatskoj. Ono što me tješi u svemu tome jest daj taj novac ostaje u Hrvatskoj i da se ulaganjem u kampanju zapravo ulaže u hrvatsko gospodarstvo. I osobno sam prikazala sredstva na web-stranici koje sam uplatila u kampanju – 200.000 kuna od svoje ušteđevine, rekla je.

Na upit koliko će HDZ potrošiti na njenu kampanju, Kolinda Grabar Kitarović rekla da to također još ne može reći.

– Kao što znate, imali smo donatorsku večer i imat ćemo ih još, pa ćemo vidjeti koliko će se novaca skupiti od donacija, rekla je Grabar Kitarović, osvrnuvši se i na prigovore GONG-a oko donatorskih večera.

– Još jednom ponavljam da smo transparentni i slobodno tko god ima pitanje neka nas nazove i provjeri što ga zanima. Donatorske večere su uobičajena praksa u svijetu – netko vam može dati novac i potpisati donatorski ugovor, a možete i vi biti ljubazni prema njemu, pa ga pozvati na večeru, popričati s njim i čestitati mu usput Božić i Novu godinu. Oba načina su legitimna, ali ovaj drugi je ipak ljepši i kulturniji – zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Inače, u Domu za starije i nemoćne štićenici su joj otpjevali “Dobro mi došel prijatel”, nakon čega se osvrnula na loše životne uvjete treće dobi u Hrvatskoj te obećala promjene na bolje.

Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i tvornicu Inkop u Poznanovcu

– Posebnu ću pozornost kao predsjednica Hrvatske posvećivati umirovljenicima jer je izuzetno bitno zadržati standard i poboljšati ga. Želim zaštititi mirovine i učiniti da one prate rast gospodarstva i rast plaća. Dakako, to nije lako u društvu u kojem sve više mladih odlazi iz države, pa postaje sve starije. Posao nam je osigurati uvjete da mladi ostaju ovdje, da mogu nalaziti posao i da mogu brinuti o svojim obiteljima. Želim od Hrvatske napraviti zemlju u kojoj se ostaje, a ne iz koje se odlazi, stoga će mi prvi potez biti razgovor s predsjednikom Vlade RH. Inicirat ću sjednicu Vlade na kojoj će se raspravljati o trenutačnom stanju u Hrvatskoj i zatražiti da vidimo rješenja koja sadašnja vlast nudi. Ako ih nemaju, treba inzistirati da odu i da se raspišu prijevremeni izbori jer agoniju ne smijemo nastaviti. Svaki dan s takvom Vladom na čelu Hrvatske gubitak je za sve nas, zaključila je Grabar Kitarović te nastavila prema Bedekovčini, Donjoj Stubici i Zaboku, gdje bi trebala demonstrirati i kako se snalazi na klizavom terenu. Naime, potvrđeno nam je iz tajništva zagorskog HDZ-a, njihova će predsjednička kandidatkinja stati na klizaljke na novootvorenom zabočkom klizalištu.

– Uzela sam baš ovu čizmu zato što sam baš u ovakvim čizmama, samo manjeg broja, gazila kilometre i kilometre po Afganistanu i moram reći da je to izvrstan hrvatski proizvod pa su me i svi iz drugih kontingenata ispitivali odakle mi čizme jer su ne samo lijepe već i jako dobre i ponosna sam što sam mogla promicati taj hrvatski proizvod – rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nakon što je obišla pogon tvornice kože i obuće Inkop, a o dvorani s uzorcima ugledala tu čizmu. Priznala je i da nije znala da za proizvodnju jedne cipele ima toliko puno proizvodnih procesa, a svaku je djelatnicu uz čestitku za Božić darivala čokoladom. Nakon razgovora s direktorom Vladom Rafajem koji joj je objasnio da se ovdje radi obuća i po NATO-standardima, Kolinda Grabar Kitarović je kazala:

– Kao predsjednica Republike Hrvatske radit ću upravo to, promicati hrvatske proizvode, otvarati vrata našim izvoznicima jer jedino povećanjem proizvodnje i izvoza možemo stvarati nova radna mjesta, možemo zapošljavati ljude. No, temeljni problem Hrvatske u ovom trenutku je duboka socijalna i gospodarska kriza koja se mora rješavati ovakvim mjerama, kazala je.

Nakon posjeta tvornici Inkop u Poznanovcu kratko se zadržala u središtu Bedekovčine gdje ju je dočekalo dosta ljudi i gdje je na štandu na kojem su se prodavali ručni radovi za Udrugu invalida Bedekovčina kupila jednu škrinjicu, a zatim je krenula put Donje Stubice.

Autor: Siva Videk, Alen Brodar

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments