Početna / Vijesti / Gradonačelnica Knina uzela zastavu s tvrđave i poklonila je Kolindi

Gradonačelnica Knina uzela zastavu s tvrđave i poklonila je Kolindi

Josipa Rimac, HDZ-ova gradonačelnica Knina, darovala je Kolindi Grabar Kitarović hrvatsku zastavu koja se vijorila na kninskoj tvrđavi. Dogodilo se to u petak, na predizbornom skupu na kojem je bilo oko 400 HDZ-ovaca, a koji je bio zatvoren za javnost.

Foto: hdz.hr

Foto: hdz.hr

No, u dvorani Kulturnog centra u Vodicama, gdje je skup održan, ipak se zatekla ekipa portala Infovodice.com, koja je zabilježila primopredaju zastave. Zanimljivo je spomenuti i da je spomenuti portal, nakon što je Index objavio informaciju o zastavi koja je poklonjena Grabar Kitarović, sa svojih stranica uklonio snimku s HDZ-ovog skupa.

“Kolinda, želim da ova zastava s kninske tvrđave, koja je jutros skinuta tebi u čast, bude izvješena na Pantovčaku kao simbol tvoje i naše zajedničke pobjede“, rekla je Rimac na skupu, te uručila zastavu HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu.

Kolinda: Treba nam ova trobojnica

Grabar Kitarović nije imala problema s prihvaćanjem zastave koju je gradonačelnica skinula s tvrđave u Kninu.

“Treba nam ova trobojnica da nas okupi, da se prisjetimo s kojim smo zanosom krenuli u stvaranje države i sad s istim zanosom kanimo nastaviti, završiti posao koji je počeo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman”, rekla je Grabar Kitarović.

“Kao gradonačelnica imam pravo pokloniti zastavu kome hoću”

Pitanje je, međutim, je li Rimac prekršila svoje ovlasti kada je s kninske tvrđave skinula zastavu i poklonila je Grabar Kitarović. Zastava koja se vijori na tvrđavi nije imovina HDZ-a; platili su je ili Grad Knin, ili Ministarstvo obrane, kao organizator proslave obljetnice “Oluje” u Kninu.

“Pa imam valjda i ja kao gradonačelnica pravo pokloniti zastavu kome ja hoću“, izjavila je Rimac za portal Tris.com.hr. Dodala je da je zastava koju je poklonila Grabar Kitarović bila u vlasništvu Kninskog muzeja.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments