Početna / Vijesti / Gužva na desnici: U utrku za Pantovčak kreće i Anto Đapić

Gužva na desnici: U utrku za Pantovčak kreće i Anto Đapić

Danas će u Zagrebu predstaviti glavne odrednice svog programa s kojim namjerava pokušati uvjeriti hrvatske građane da je baš on pravi čovjek za šefa države.

Anto Đapić

U utrku za Pantovčak danas će se i službeno uključiti bivši predsjednik Hrvatske stranke prava, bivši saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Osijeka Anto Đapić.
Uz HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, kandidata Saveza za Hrvatsku Milana Kujundžića, Đapić će biti već treći kandidat koji se pozicionira od centra na desno te bi se moglo reći da se stvara gužva na desnici.

2000. godine bio peti u prvom krugu

Đapić se već jednom, 2000. godine, kandidirao na predsjedničkim izborima. Tada se, kao predsjednik HSP-a, smjestio na peto mjesto u prvom izbornom krugu iza Stjepana Mesića, Dražena Budiše, Mate Granića i Slavena Letice, a osvojio je 1,84 posto, odnosno 49 tisuća glasova.

Đapić je za saborskog zastupnika prvi put izabran 1992. godine, za predsjednika HSP-a 1996. godine, a za osječkog gradonačelnika 2005. godine. 2009. godine odstupio je s čelnog mjesta u HSP-u. Danas će u Zagrebu predstaviti glavne odrednice svog programa s kojim namjerava pokušati uvjeriti hrvatske građane da je baš on pravi čovjek za šefa države.

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments