Početna / Vijesti / HDZ i Kolinda više ni sami ne znaju što misle o nogometu

HDZ i Kolinda više ni sami ne znaju što misle o nogometu

HDZ je u razmaku od samo dva dana pokazao iznimnu količinu zbunjenosti i oprečnih mišljenja oko cirkusa u kojem se hrvatski nogomet trenutno nalazi, a kojem su i sami kumovali.

Grabar Kitarović

Na jučerašnje pitanje da komentira oštro priopćenje splitskog HDZ-a koje se bavi derbijem Dinamo – Hajduk, koji je otkazan jer su igrači Hajduka odbili izaći na teren zbog zabrane ulaska Torcide na stadion, Karamarko je odgovorio kako je normalno da je splitski HDZ senzibiliziran uz događanja u Hajduku. Izgleda da je splitski HDZ jedini shvatio svu ozbiljnost situacije pa je u spomenutom priopćenju otvoreno optužio Hrvatski nogometni savez za narušavanje odnosa u hrvatskom nogometu i diskriminaciju Splita i Dalmacije, distancirajući se tako od HNS-ove politike iako u Kući nogometa veliki broj visokih i izvršnih pozicija drže upravo članovi HDZ-a.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je dalje komentirao kako ne želi podjele na sjever i jug kada je potrebno staviti sve glave na okup, ne samo u gospodarstvu već i u svim ostalim područjima društvenog i duhovnog života. Također, najavio je kako će razgovarati sa članovima HNS-a koji su ujedno i članovi njegove stranke, ne zaboravivši pritom napomenuti kako je za cijelu situaciju kriva trenutna Vlada koja uništava Hrvatsku.

 

IMG-20141122-WA0003
Istu stranačku retoriku ima i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović koja je ponovno, već četvrti put u tri dana, promijenila mišljenje o aktualnim nogometnim problemima. U nedjelju ujutro je prvi put izjavila da se ne želi baviti nogometom, da bi isto popodne nakon neodigranog derbija objavila status na svojoj Facebook stranici u kojem osuđuje apatiju mjerodavnih institucija. Navedeni status izbrisan je s Facebook profila samo par sati nakon objavljivanja. Odmah potom, u ponedjeljak, Kolinda Grabar Kitarović je u emisiji “Četiri oka” Media Servisa izjavila kako ona ne okreće glavu od problema jer su gospodarski problemi veliki, te da se politika i političari ne smiju miješati u sport, pa tako ni u nogomet. Nije zaboravila ni napomenuti da je kao dijete igrala nogomet. Na pitanje što ona misli o članovima svoje stranke unutar HNS-a, samo je ponovila tezu predsjednika svoje stranke Tomislava Karamarka kako je dijalog nužan, te je pritom rekla da se ne misli baviti nogometom.
Današnja zbivanja u HNS-u, te kazna koju je dobio splitski klub vjerojatno će produbiti dubioze na relaciji Dinamo – Hajduk, čiji se neodigrani derbi pretvorio u prvoklasno političko pitanje prije predsjedničkih izbora. Predsjednik Josipović jedini je koji je već u tjednu prije derbija istaknuo svoje stajalište oko nogometa i HNS-a povodom nemilih događaja na San Siru, napomenuvši pritom da je Davor Šuker onaj koji sigurno ne zaslužuje pljesak.

Autor: P.I.

Ostavite komentar

comments