Početna / Vijesti / HDZ tražio Josipovićevu ispriku – Josipović odgovara: Citirao sam presudu suda”

HDZ tražio Josipovićevu ispriku – Josipović odgovara: Citirao sam presudu suda”

‘Od njegovog prijatelja i financijera njegove kampanje gospodina Milanovića ne tražimo nikakvu ispriku jer su njegove nekorektnosti, nepristojnosti i gafovi toliko notorni da ih nikakva isprika ionako ne može poništiti’, rekao je Reiner.

Foto: hdz.hr

Foto: hdz.hr

HDZ je u srijedu ošto osudio poruke predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i predsjedničkog kandidata te stranke Ive Josipovića o tome kako su ljudi u prvom krugu predsjedničkih izbora ‘glasovali za one koji su do jučer krali’, ali i stavljanje HDZ-a u kontekst kriminalne organizacije te su zatražili da im se Josipović javno ispriča.

“Ne samo u ime HDZ-a već i u ime svih 660 tisuća građana koji su glasovali za našu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović tražimo ispriku gospodina Josipovića koji ju je uvrijedio. Od njegovog prijatelja i financijera njegove kampanje gospodina Milanovića ne tražimo nikakvu ispriku jer su njegove nekorektnosti, nepristojnosti i gafovi toliko notorni da ih nikakva isprika ionako ne može poništiti”, rekao je Reiner na konferenciji za novinare.

Poslije izborne noći, tvrdi Reiner, maske su pale.

“Gospodin Milanović jasno je rekao da se ovi izbori svode na ‘mi’ ili ‘oni’ što je suprotno onome u što je Josipović pokušavao uvjeriti javnost”, kazao je Reiner. Podsjetio je kako je njihova predsjednička kandidatkinja pozivala nakon objave rezultata sve glasače te se založila da ne bude više podjela.

“Založila se za zajedništvo svih hrvatskih građana za bolju i prosperitetniju Hrvatsku”, rekao je Reiner.

Josipović, tvrdi taj HDZ-ovac, nakon što mu je pozicija duboko ugrožena, pokazuje ne samo nervozu i izbezumljenost već pravu agresiju. “Nadamo se da se to u predstojeća dva tjedna neće nastaviti”, poručio je.

Što se više bajka SDP-ova predsjedničkog kandidata Ive Josipovića bliži završetku to on sve više pokazuje svoje pravo lice i podsjeća na snahu iz bajke Ivane Brlić Mažuranić ‘Šuma Striborova’, koja od nemoći i agresije na kraju pokazuje pravu narav, ustvrdio je Gordan Jandroković.

“Neće nas uvući u takvu prljavu kampanju jer mi ne želimo svađu i podjele, mi pozivamo na promjene ali i novo hrvatsko zajedništvo”, poručuju iz HDZ-a.

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

‘Samo sam citirao presudu zagebačkog suda’

Na tradicionalnom ispraćaju stare godine u podne u Fužinama Ivo Josipović je na pitanje kako komentira tvrdnje HDZ-a istaknuo kako HDZ nije proglasio lopovima, nego samo citirao presudu zagrebačkog suda.

“Bio sam i bit ću predsjednik svih građana, pa tako i glasača HDZ-a. Mnogi glasuju za HDZ i za mene, a takvi će ostati i ubuduće. Sve pozivam da poradimo da u 2015. ne bude kriminala i korupcije, a da sve kriminalne radnje koje su bile počinjene budu kažnjene”, rekao je.

Na pitanje da komentira tvrdnje HDZ-a po kojima Josipović “agresivnom kampanjom razdvaja Hrvatsku, a oni je spajaju”, Josipović je rekao kako – “ako pogledamo što govori, upravo HDZ razdvaja Hrvatsku”.

Ponovio je da je bio predsjednik svih građana te da pet godina njegova mandata o tome najviše govori.

Rekao je kako vjeruje da će 2015. godine u Hrvatskoj krenuti nabolje.

“Posebno sam siguran da će nakon reformi koje će se provesti nakon promjene Ustava biti stvoreni pravi temelji za zdravu ekonomiju, za više radnih mjesta i bolje gospodarstvo”, rekao je Josipović.

Autor: M.B. / Hina

Izvor: rtl.hr

Ostavite komentar

comments