Početna / Vijesti / HDZ zna kome se treba ulizati: Kolinda otišla na Kaptol po Bozanićev blagoslov

HDZ zna kome se treba ulizati: Kolinda otišla na Kaptol po Bozanićev blagoslov

“ONA NIJE prava HDZ-ovka”, najčešća je zamjerka biračkog tijela stožerne stranke hrvatske desnice na odluku Tomislava Karamarka da istakne Kolindu Grabar Kitarović kao HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju. No, čak i ako “nije dovoljno desno”, postoje neke stvari u kampanji koje HDZ-ova kandidatkinja nikako ne može izbjeći. Ulizivanje Crkvi je jedna od njih.

Iz tajništva Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije stiglo je tako priopćenje da je kardinal Josip Bozanić u svom uredu danas primio Grabar Kitarović. Priopćenje je popratila fotografija na kojoj se Bozanić i Grabar Kitarović jedno drugome kurtoazno osmjehuju, a koju možete vidjeti iznad teksta.

HDZ-ova kandidatkinja kampanju i dalje vodi po principu “ima slike, nema tona”. I to doslovno. U priopćenju koje je medijima poslala Zagrebačka nadbiskupija nema niti slova o sadržaju razgovore između Grabar Kitarović i Bozanića. Pod pretpostavkom da je razgovora uopće bilo, odnosno da zagrebački nadbiskup i Karamarkova uzdanica u izbornoj trci protiv Ive Josipovića nisu samo pozirali za zajedničku fotografiju.

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, gospođu Kolindu Grabar Kitarović, kandidatkinju za predsjednicu Republike Hrvatske”, kompletan je tekst priopćenja poslanog na adrese medijskih kuća. Poruka biračima i više je nego jasna: nije bitno zbog čega Crkva podržava Grabar Kitarović, bitno je samo da je podržava. Na vama je jedino da je izaberete.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar

comments