Početna / Vijesti / Hebrang: Da imam Bandićev prljavi novac, za mene bi pjevalo puno “prljavaca”

Hebrang: Da imam Bandićev prljavi novac, za mene bi pjevalo puno “prljavaca”

AHebrang“Kada bih ja imao prljavi novac kakav ima gospodin Bandić, onda bih imao i puno “prljavaca” koji bi za mene pjevali,” izjavio je u ponedjeljak u Osijeku HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Bio je to njegov odgovor na naše pitanje je li činjenica da Prljavo kazalište, koje su prijašnjih godina u kampanjama vezivalo isključivo uz HDZ, ovaj put podržava Milana Bandića još jedan pokazatelj da određene grupacije unutar HDZ-a također podržavaju Bandićevu kandidaturu.

– Podatak o gotovo 150 tisuća skupljenih potpisa dovoljno govori o tome kakvu podršku imam i kako smo odradili pretkampanju – rekao je Hebrang, koji se na naš upit osvrnuo i na dvojicu svojih dojučerašnjih stranačkih kolega, a danas nezavisnih predsjedničkih kandidata Nadana Vidoševića i Dragana Primorca.

– Ja sam njima predložio da održimo unutarstranačke izbore i tko pobijedi neka bude kandidat HDZ-a. Oba su me odbila, što je dokaz da ne razumiju demokraciju i kako bi onda mogli upravljati demokratskom državom. Osim toga, ako netko prevari stranku, neće li sutra prevariti i svoje birače – istaknuo je Hebrang, kazavši i da mu je “žao što u predsjedničku utrku ulaze ljudi koji su se obogatili u politici,” nazvavši ih pri tome “moralnim horizontalama.”

Govoreći o svom programu Hebrang je naglasio da mu je cilj objediniti ljevicu i desnicu kako bi se provele velike reforme. Tvrdi da je to sada nemoguće, jer nema konsenzusa između vladajućih i oporbe, a to može postići samo budući predsjednik.

“Šišljagića cijenim samo kao liječnika”

U vrijeme dok je Hebrang imao “pressicu” u Osijeku, Bandića su u kampanji u Osječko-baranjskoj županiji pratili čelnici HDSSB-a predvođeni Vladimirom Šišljagićem.

S obzirom na Hebrangovu prošlotjednu izjavu da mu je Šišljagić “omiljeni oporbeni političar”, zanimalo nas je što je želio postići tom izjavom s obzirom na predsjedničku kampanju, gdje ga Šišljagić očito neće podržati, ali i na ukupnost odnosa između HDZ-a i HDSSB-a, osobito u Slavoniji i Baranji.

– Ta moja izjava je stara godinu dana, iz vremena kada smo sa HDSSB-om u Saboru imali dobru suradnju (čak je i Glavaš na Hebrangove pozive dolazio glasati za Vladine prijedloge, op.a.). Prošli tjedan su me samo nadopitali vezano za Šišljagića i kazao sam da ga sada cijenim samo kao liječnika, ali ne i kao političara – rekao je Hebrang.

Izvor:  Slobodna Dalmacija

Ostavite komentar

comments