Početna / Vijesti / Hebrang Kalmeti: Božo, prijatelju ti si stijena. Ne daj se!

Hebrang Kalmeti: Božo, prijatelju ti si stijena. Ne daj se!

kosorPoljupci i zagrljaji predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor i ministra Božidara Kalmete na predizbornom skupu HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga pred više od 3000 ljudi u dvorani Jazine u Zadru pokazali su više od riječi i na taj način zajednički poručili javnosti o tome hoće li doći do smjene kritiziranog ministra.

U tim trenucima u dvorani Jazine odjekivalo je skandiranje “Jadranka Kosor”, “Božidar Kalmeta”, i “Ne daj se”. Ministra Kalmetu dugotrajnim su pljeskom pozdravili nazočni u dvorani, a on je između ostalog rekao kako se zadnjih dana pokušava posvađati Zadar i Šibenik i unijeti raskol u biračko tijelo HDZ-a u 9. izbornoj jedinici.

Istaknuo je da je siguran da će to ostati najsnažnija izborna jedinica te stranke te da će ako se naljute umjesto 10 na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti i jedan mandat više, od kojih se, kako je istaknuo SDP-u tresu gaće.

Dodao je kako ovaj skup na kojem se također obilježava i 20. godišnjica utemeljenja HDZ-a u Zadru pokazuje kako su u tom kraju svi za Andriju Hebranga.

Kalmeta je također rekao kako ima onih koji bi željeli stvoriti raskol unutar HDZ-a ali da u vrhu stranke postoji jedinstvo i neupitna potpora premijerki Kosor.

– Božo prijatelju ti si stijena, strelice idu u tebe. Ne daj se. To nije pucanj u tebe, to je pucanj u HDZ, tim je riječima svoj govor počeo predsjednički kandidat Andrija Hebrang uz još jedan buran pljesak i skandiranje publike.

Dodao je kako je mandat sljedećega predsjednika osjetljiv jer se ulazi u Europsku uniju te predsjednik mora biti ponosan i dostojanstven kao bi pomogao Vladi i društvu da ostvare cilj prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana da građani dobro žive.

– U EU ne smijemo ući pognute glave već ponosno i dostojanstveno rekao je Hebrang. Premijerka Kosor je pak kazala kako joj je u Zadru prekrasno i da jedva čeka ponovno doći. Rekla je i kako je sigurna kako će s predsjednikom Hebrangom dobro surađivati te kad je teško da su oni najbolji i najjači. Kosor je skup završila plesom s ministrom Darkom Milinovićem.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments