Početna / Vijesti / Hebrang: Lijevi mediji tendenciozno me protumačili

Hebrang: Lijevi mediji tendenciozno me protumačili

hebrangSPLIT – Moja izjava na konferenciji Zagrebačke burze je tendenciozno protumačena od medija koje ja nazivam »lijevotrčeći«. Do sada su hodali, a sada trče kada je počela kampanja, pa onda od sat i pol izlaganja naših gospodarskih programa traže jednu rečenicu koja bi se stavila na naslovnicu, optužio je jučer u Splitu predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang medije komentirajući vlastitu izjavu od subote kako se u prvom krugu privatizacije hrvatskih brodogradilišta znalo da natječaj neće uspjeti te da se u proces išlo samo zbog EU.

– Država je politikom dobrog gospodara pokušala prodati na tržištu poduzeća zajedno s njihovim dugom koji iznosi više od deset milijardi kuna. Što će biti sada, ne proričem, to je stvar Vlade. U prvom krugu privatizacije se uvijek pokuša prodati poduzeće s dugovima, ako to ne uspije, u drugom krugu država preuzima dio tereta i prodaje ga po povoljnijim okolnostima. I za taj drugi krug bih se ja javio kao što vjerujem da će se javiti i drugi. Treba napraviti dobar model javno-privatnog partnerstva u kojem će kapital doći izvana, pojasnio je Hebrang na predstavljanju svog programa »Za europsku i ponosnu Hrvatsku« kojom prigodom je, uz ostalo, najavio kako će imati jednak odmak od ljevice i desnice.

Hebrang se založio da se u nadzorne odbore javnih poduzeća imenuju profesionalci od kojih se onda »može i tražiti odgovornost«, a da političari budu samo korektiv, priznavši kako kao član NO Croatia osiguranja ni sam nije u stanju pratiti što se u toj tvrtki događa. U tom kontekstu podržao je tvrdnje svog kolege Branka Vukelića koji se u aferi Brodosplit branio kako kao predsjednik NO te tvrtke nije mogao imati uvid u sve papire i podatke, ustvrdivši da mu Uprava nije podastrla sve informacije.

Suzdržano o Predsjedniku

– Predsjednik je institucija i ja o svom prethodniku nikada neću reći niti jednu lošu riječ. I u kampanji se jako suzdržavam jer smatram da treba njegovati tu instituciju, kao što je njeguju i svi drugi narodi, istaknuo je Hebrang jučer u Splitu.

Izvor: 20.10.2009. Novi list, strana 4

Ostavite komentar

comments