Početna / Vijesti / Hebrang: Taman smo se oporavili, Ivo ne vraćaj se!

Hebrang: Taman smo se oporavili, Ivo ne vraćaj se!

Sanader_Seks_HebrangKada je bivši premijer Sanader dao ostavku cijela vrhuška HDZ-a nije skrivala tugu. Sada njegovi najbliži suradnici više ne žele da se vrati i kažu da im je sada bolje bez njega.

“U ovom trenutku ne bi bilo dobro da se Ivo Sanader vrati jer smo se upravo oporavili od njegova odlaska i stranka dobro funkcionira”, izjavio je Andrija Hebrang, član Predsjedništva HDZ-a i predsjednički kandidat kojeg je upravo Sanader predložio.

Hebrang je dao intervju Hrvatskom listu, tjedniku poznatom po desničarskim stajalištima i relativno niskoj nakladi, ali svakako bliskom političkim stajalištima radikalnijeg dijela HDZ-a.

Prvi put Hebrang je Sanaderu javno zamjerio i to što nikada nije objasnio razloge svoga odlaska, piše Jutarnji list.

“Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao”, ustvrdio je Hebrang.

“Mislim da je to dužnost čovjeka koji je uza se vezao sudbinu naroda u jednom duljem razdoblju, u kojem je napravio i puno dobrih stvari za taj narod. Kad sam 1998. davao ostavku predsjedniku Tuđmanu, ja sam glasno i jasno rekao zašto odlazim. Mislim da je i Sanader trebao otvoreno reći zašto odlazi”, rekao je Hebrang.

Darka Milinovića Sanader je pronašao u Gospiću i uveo u vrh HDZ-a. Prije tjedan dana u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji poručio je da ga više ne treba.

“Mislim da nije vrijeme za povratak Ive Sanadera. To bi za našu stranku u ovom trenutku bio pogrešan potez. I za Sanadera bi to bilo loše s obzirom na lošu percepciju u javnosti njegove odluke o odlasku”, izjavio je Milinović.

Dodao je da je i sam Sanader najavio da se ide odmoriti, a za odmor mu sigurno nije dovoljno nekoliko mjeseci, nego su mu potrebne godine odmora.

“Predsjednica Kosor pokazala je izuzetnu hrabrost, optimizam i sposobnost. Nema razloga za comeback bilo koga”, rekao je Milinović.

Božidar Kalmeta i Ivan Šuker bili su nakon smrti Franje Tuđmana odani suradnici Ivića Pašalića.

Sanader im, kako kažu neki iz vrha HDZ-a, to nikada nije oprostio, ali dao im je vrlo važne resore u Vladi.

“Meni je s Jadrankom ugodnije surađivati, vjerojatno i zato što smo godinama bili kolege u Vladi”, rekao je Kalmeta prošloga tjedna u intervjuu Jutarnjem listu, objašnjavajući kako u Sanaderovo vrijeme nisu “bili u grču”.

Ivan Jarnjak povukao se iz HDZ-ove svakodnevice kad je otišao Sanader.

“Sanader je odluku o odlasku donio sam, a nijednom još nije najavio da će se vratiti”, kazao Jarnjak i dodao da ne želi komentirati glasine te da je to hoće li se vratiti ili ne Sanaderova odluka.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks dvanaest dana nakon Sanaderove ostavke rekao je da ga je njegov odlazak šokirao i da su bivšeg premijera pokušali odgovoriti od toga.

“Sanaderova ostavka nije neodgovorna, ali mislim kako bi bilo bolje da je ipak došao u Sabor i izbjegao razna nagađanja” izjavio je tada Šeks.

Na pitanje što misli o Hebrangovu istupu rekao je da nema komentara.

Jedino se još Luka Bebić trudi pokazati Jadranki Kosor da za njega postoji samo jedan lider: Ivo Sanader, piše Jutarnji list.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments