Početna / Vijesti / Hebrang: U Zagrebu ću podići spomenik Franji Tuđmanu

Hebrang: U Zagrebu ću podići spomenik Franji Tuđmanu

hebrang-u-zagrebu-cu-podici-spomenik-franji-tudmanu-slika-91861U Europu moramo ući ponosni, dostojanstveno, uzdignute glave i treba nam predsjednik koji će nas tako uvesti u Europu, a ponosno ćemo ući kada podignemo standard. U posljednjih su nam deset godina oduzeli ponos, stijegove i grbove na prozorima i novi predsjendik mora pokazati poštovanje prema zastavi i grbu, poštovanje prema prvom predsjedniku Hrvatske koji nam je donio i oslobodio državu, a ne pričati viceve o njemu – rekao je predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u Vinkovcima na središnjemu predizbornom skupu.

Dodao je da prvi predsjednik mora imati spomenik u Zagrebu i on će ga kao predsjednik podići, a to do sada nije bilo moguće jer je, tvrdi Hebrang, Bandić bio protiv toga, “a danas se pokazuje kao veliki domoljub”.

– Sve zemlje imaju spomenik svome prvom predsjedniku i spomenik domovini, jedina zemlja koja to nema je Hrvatska. Predsjednik Hrvatske neće se svađati s Crkvom kao sadašnji nego će svećenicima reći da imaju pravo govoriti, a vjernici imaju prava na svoja vjerska obilježja. Od svih kandidata jedini sam ja dragovoljac i ja sam na to neizmjerno ponosan iako su mi govorili da to ne treba isticati jer nije “in” – rekao je Hebrang.

Spomenuo je i bogatstva drugih kandidata koja su stečena na sumnjiv način i “takve treba izbaciti iz predsjedničke utrke”.

– Pitajte se tko je više dao Hrvatskoj, a tko više uzeo od Hrvatske – zaključio je Hebrang.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments