Početna / Vijesti / Hloverka Novak-Srzić: Izlazne ankete nismo imali jer ih je DIP kasno odobrio

Hloverka Novak-Srzić: Izlazne ankete nismo imali jer ih je DIP kasno odobrio

hloverka novak srzicHrvatska televizija se i u drugom krugu predsjedničkih izbora poslužila rezultatima izlaznih anketa Nove TV i RTL-a. Svoju emisiju o izborima počela je pet minuta prije 19 sati, a rezultate anketa u njoj prvi je izgovorio SDP-ovac Nenad Stazić u javljanju iz izbornog stožera Ive Josipovića.

Potom je tamošnja šefica Informative Hloverka Novak Srzić naglasila kako je prema podacima Nove TV i RTL-a Josipović osvojio 64,6, a Milan Bandić 35,4 posto glasova.

U Dnevniku je, pak, rezultate pročitala urednica Dijana Čuljak-Šelebaj pozivajući se na Hinu, koja ih je prenijela od drugih dviju televizijskih kuća.

“Državno izborno povjerenstvo izlazne ankete je, vjerojatno pod pritiskom komercijalnih televizija, odobrilo uoči izbora. To je bilo prekasno da bismo mi u zakonskom roku proveli javnu nabavu, što smo obvezni učiniti. No, sada ne vidim nikakav problem, jer smo citirali kolege koje su te podatke imali, odnosno naveli smo da su to rezultati izlaznih ankete s Nove TV i RTL”, kazala je za net.hr Hloverka Novak-Srzić.

Podsjetimo, Hrvatsku televiziju dvije konkurentske kuće “zasule su paljbom” nakon prvog kruga izbora, kada se također poslužila njihovim podacima.

Izvor: Net.hr

Ostavite komentar

comments