Početna / Vijesti / Holy i Josipović se provozali Zagrebom u električnom automobilu pa popili kavu

Holy i Josipović se provozali Zagrebom u električnom automobilu pa popili kavu

Nakon što je Državnom izbornom povjerenstvu predao 220.000 potpisa, od čega je 203.875 pravovaljanih, Ivo Josipović se u društvu Mirele Holy, predsjednice stranke OraH, odvezao električnim automobilom do uspinjače, od kuda se  spustio na Trg Petra Preradovića, gdje se družio sa članovima OraH-a i zelenim aktivistima. Riječ je o akciji kojoj je cilj širenje svijesti o potrebi korištenja čistih tehnologija.

Foto: Dalje.com

Foto: Dalje.com

U vremenu smo  kada je zagađenje okoliša jedan od velikih problem, koji izaziva posljedice na svakodnevni život, na industriju i na budućnost općenito. Da bi se smanjila količina stakleničkih plinova, nužno je promijeniti  ponašanje i upravo zato što želimo poslati takvu poruku  danas smo se  provezli električnim automobilom„ , izjavio je predsjednički kandidat Ivo Josipović.

Ovaj tip gospodarstva ima jako velik potencijal za razvoj Hrvatske i za dizanje društvenog bruto proizvoda. Iako se predsjednik i ja nismo vozili u hrvatskim automobilima na električni pogon, sa zadovoljstvom želim istaknuti  da i mi imamo naše konje za trku i to pruža veliku nadu. Imamo industriju koja proizvodi alatne strojeve koji se mogu iskoristiti  u automobilskoj industriji, posebice u dijelu koji se tiče proizvodnje električnih automobila na alternativna goriva“ izjavila je predsjednica stranke OraH Mirela Holy.

Holy i Josipović izrazili su nadu da će se u budućnosti razvijati industrija utemeljena na obnovljivim izvorima energije. Dodali su i da Hrvatska ima obveze prema EU, ali i prema samoj sebi.

Nakon toga Josipović susreo se i s bivšim predsjednikom Stipom Mesićem, koji mu je dao potporu za budući mandat, što je, tijekom prikupljanja potpisa, potvrdio i svojim potpisom za Josipovićevu kandidaturu.

Izvor: Dalje.com

Ostavite komentar

comments