Početna / Vijesti / HSP AS pozvao na glasovanje za Kolindu Grabar Kitarović: Ona će postati prva hrvatska predsjednica

HSP AS pozvao na glasovanje za Kolindu Grabar Kitarović: Ona će postati prva hrvatska predsjednica

Tepeš je naveo da se na njihovog člana Jozu Balića iz Šestanovca provodi “medijska hajka” zbog objave prije nekoliko dana na Facebooku.

hdz.hr

hdz.hr

Vodstvo HSP-a dr. Ante Starčević, predsjednik stranke Ivan Tepeš i predsjednik karlovačke županije organizacije HSP AS Željko Bokulić, pozvali su u srijedu u Karlovcu sve članove stranke da u nedjelju, 11. siječnja, izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i daju svoj glas predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

Tepeš je rekao kako je HSP AS kao jedan od najjačih partnera u „domoljubnoj koaliciji“ te ima veliku odgovornost da u nedjelju zajednička kandidatkinja Grabar Kitarović postane prva hrvatska predsjednica.

“Naša kandidatkinja je prepoznala velik dio našeg stranačkog programa, posebno što se tiče našeg odnosa sa susjedima. Ona naziva politikom čistih računa plan da rasčistimo sve – problem nestalih osoba, opljačkanog kulturnog blaga i minskih karata iz Domovinskog rata, pa da tek onda možemo podržati jedan europski put Srbije”, rekao je Tepeš.

Istaknuo je da se to također odnosi i na potpuno poštivanje prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tepeš je naveo da se na njihovog člana Jozu Balića iz Šestanovca provodi “medijska hajka” zbog objave prije nekoliko dana na Facebooku. Dodao je da bi se stranka ogradila od tih izjava da je u njima bilo govora mržnje, ali nije.

Balić je prije nekoliko dana na Facebooku objavio članovima i simpatizerima stranke da izađu na izbore za tjedan dana i glasuju za Grabar Kitarović, te ‘zatražio’ da se “pronađe onih 76 glasova” koji su u prvom krugu glas dali Ivi Josipoviću.

Tepeš je danas rekao kako se Josipović nije ogradio od izjave svoga suradnika Marka Rakara, koji je hrvatske branitelje nazvao Ku Klux Klanom, kada su u akciji podsjećanja na više od 3 tisuće njihovih suboraca koji su počinili samoubojstvo, na majice stavili bijele križeve. Tada nije reagirao niti Gong, niti DIP, ni itko drugi, dodao je.

Na novinsko pitanje o konsolidaciji stranke nakon potresa vezanih za odlazak prethodne predsjednice Ruže Tomašić, Tepeš je rekao da je od 15.000 članova otišlo njih 150, da je 95 posto stranačke infrastrukture ostalo, kao i oko 95 posto vjećnika.

Dodao je kako je stranka nakon Sabora u Zadru konsolidirana, a da je preuveličavanje odlaska malog broja članova iz stranke bila medijskim manipulacijama. Ostajemo i dalje jaka stranka i snažan partner ‘domoljubne koalicije’, rekao je Tepeš.

Autor: PolitikaPlus/Hina

Izvor: politikaplus.com

Ostavite komentar

comments