Početna / Vijesti / HZZO demantira Kujundžića u vezi kamata veledrogerijama

HZZO demantira Kujundžića u vezi kamata veledrogerijama

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) demantirao je u srijedu izjavu predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića o isplatama milijunskih kamata veledrogerijama, ustvrdivši kako nije uobičajena praksa da veledrogerije naplaćuju kamate.

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Iz HZZO-a su opovrgnuli izjavu Kujundžića koji je u utorak u Osijeku rekao da je HZZO, uz blagoslov Vlade, isplatio dvjema veledrogerijama 50 milijuna kuna kamata i još 5,5 milijuna kuna odvjetniku koji je proveo ovršni postupak.

Ističu da je to neistinita tvrdnja, odnosno slučaj u kojemu predsjednički kandidat iznosi posve pogrešne informacije u svrhu provedbe svoje kampanje.

HZZO nije veledrogerijama platio 50 milijuna kamata, kao ni 5,5 milijuna kuna odvjetniku koji je proveo ovršni postupak, a nije uobičajena praksa da veledrogerije naplaćuju kamate, kaže se u demantiju.

Kujundžić u Đakovu: Ustav ću promijeniti ja!

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je novinarima u srijedu u Đakovu na upit o ‘prepucavanjima na relaciji’ Josipović-HDZ na temu ustavnih promjena, kako se “oni mogu samo prepucavati”, i igrati varanja naroda, ali da će Ustav promijeniti on.

“Oni se mogu samo prepucavati. Da su htjeli, i jedni i drugi mogli su ga promijeniti, a u njemu je toliko slabih stvari. Oni se samo igraju varanja naroda. Ustav ću promijeniti ja, zajedno s hrvatskim narodom. I to istinski ga promijeniti i napraviti primjerenim 21. stoljeću, primjerenim suvremenoj Hrvatskoj, suvremenoj Europi”, rekao je Kujundžić koji se s Đakovčanima družio na korzu.

U Đakovu su ga dočekali i članovi HDSSB-a na čelu s Draganom Vulinom, predsjednikom stranke koja ga podržava u predsjedničkoj kandidaturi.

Kujundžić je komentirao i izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji se, prema pisanju Globusa, zauzima za uvođenje kancelarskog sustava, smatrajući da bi se sve vitalne izvršne funkcije morale nalaziti u Vladi, te za rekonstrukciju institucije predsjednika Republike i njegovo biranje u Hrvatskom saboru – rekavši da “Karamarko može pričati što god hoće”.

“Narod želi izravno birati, a oni koji se boje modela ‘jedan član-jedan glas’, oni bi zamračivali biranje predsjednika”, ustvrdio je Kujundžić.

Osvrnuo se i na ideju o kancelarskom sustavu gdje bi predsjednik države imao manje ovlasti nego što ih sada ima.

Prema Kujundžićevim riječima “Karamarko je time rekao što on želi, kamo sprema Kolindu – da bude lutka na papiru“.

“To što je on naumio – hrvatski narod to ne želi. Hrvatski narod želi imati i predsjednika i premijera i Vladu, ali u funkciji hrvatskog naroda, a ne, kao sada, u funkciji grupacija, podzemlja i mafije”, zaključio je Kujundžić u Đakovu.

Autor: Hina

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments