Početna / Vijesti / I pročelnici pušu u Bandićevo predsjedničko jedro

I pročelnici pušu u Bandićevo predsjedničko jedro

BandicMilanZAGREB – Iako su zaposlenici gradske uprave, i za upravljanje metropolom dobivaju oko 15 000 kuna mjesečnog dohotka, dio zagrebačkih pročelnika već nekoliko tjedana intenzivnije radi na predsjedničkoj kampanji gradonačelnika Milana Bandića nego na poslovima za koje su više nego pristojno plaćeni. Zadnji je i najočitiji primjer Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport, koji se upeo da Bandić održi, ni manje ni više, nego pozdravni govor na skupu ravnatelja osnovnih škola Hrvatske, koji je jučer počeo u šibenskom hotelu Solaris.

– Doznali smo da je gradonačelnik na proputovanju kroz ove krajeve, pa smo ga pozvali, u čemu je problem? Pomoglo je i to što je pročelnik Lovrić prije sadašnje funkcije bio predsjednik udruge srednjoškolskih ravnatelja, pa se poznajemo otprije, potvrdio nam je organizator skupa Nikica Mihaljević.

Navedeni je Lovrić zasjeo u fotelju prvog zagrebačkog kulturnjaka 1. rujna ove godine pod prilično neobičnim okolnostima: kao diplomirani inženjer prometa, kojega ranije nije poznavao nijedan relevantniji kulturni radnik metropole. Našlo se, dakako, razloga za njegovo imenovanje: u svom resoru osim kulture ima i obrazovanje i sport, a za posao ga je kvalificirala činjenica da je bio uspješan ravnatelj srednje željezničke škole. Lovrića smo upitali kako uz svoj golemi resor stigne dogovarati Bandićeva gostovanja po skupovima ravnatelja, i to u Šibeniku.

– Ne radi se ni o kakvom posredovanju, na skupovima ravnatelja i ranije su se pojavljivali predstavnici lokalne samouprave. Nisam radio na organizaciji, nego smo i ja i ured gradonačelnika dobili poziv, izjavio je jučer Lovrić, čak i nakon opaske da smo od organizatora dobili potvrdu da je posredovao u Bandićevu šibenskom ukazanju.

No, Lovrić nije jedini ni izolirani primjer: niz visoko pozicioniranih zaposlenika gradske uprave plete mrežu potencijalnih saveznika u lovu na Pantovčak, naravno u vrijeme dok bi trebali odrađivati odgovorne gradske poslove. Notorno je spominjati da se državom i Europom zadnjih mjeseci putuje novcem iz gradske kase, a kao gromobran neuvjerljivo služi priča da se Bandić formalno nije ni kandidirao.

Josipović: »To je maskenbal«

Na Bandićevo šibensko gostovanje, kao i na činjenicu da mu susrete dogovaraju gradski pročelnici, jučer je reagirao i SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović.

– Moram ponoviti da Bandić očito želi biti kandidat, ali još nije skupio hrabrosti javno objaviti svoju kandidaturu. Kao jedini način ostaje mu voditi pretkampanju poput maskenbala, gdje javnu funkciju i suradnike koristi za predizborne poruke. Taj će maskenbal, uvjeren sam, građani znati prepoznati, izjavio je Josipović.

U kampanji SDP-ova službenog kandidata pojavio se proteklih tjedana značajan problem: gdje god se Josipović pojavi, salijeću ga pitanja o Bandiću, pa u debelu sjenu padaju i njegova kandidatura i programi kojima kani doći do Pantovčaka.

Izvor: 20.10.2009. Novi list, strana 20

Ostavite komentar

comments