Početna / Vijesti / IDS kandidrao Kajina za predsjednika

IDS kandidrao Kajina za predsjednika

Predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora kandidiralo je za predsjednika Republike svojega potpredsjednika stranke Damira Kajina. U IDS-u stiču da će konačna odluka o kandidaturi biti donesena na jesen, nakon potvrde savjeta stranke i samoga Kajina.

U IDS-u su istaknuli da su spremni s opozicijom i dalje razgovarati o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, ali da nikako neće poduprijeti kandidate poput Josipovića i Jurčića koji u javnosti ili nisu poznati ili su izbore već bili izgubili, javlja HRT.

IDS istodobno pokreće inicijativu pod nazivom Zajedno za Republiku kojom poziva oporbu i Stjepana Mesića da programski i ujedinjeno izvuku Hrvatsku iz krize.

‘IDS bi rado vidio jednog zajedničkog kandidata od strane opozicije, međutim najjača opozicijska stranka o tome još nije razgovarala s nama, te smo zato odlučili kandidirati svog najjačeg čovjeka koji u odnosu na sve ostale kandidate može biti najprepoznatljiviji, naročito u onom dijelu biračkog tijela koji možemo nazivati lijevim centrom’, rekao je Jakovčić.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments