Početna / Vijesti / Inicijativa predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović

Inicijativa predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović će se, ako postane predsjednica, založiti za izmjene zakona i pooštravanje kazni, osobito recidivistima

Grabar Kitarović Kolinda

Kako tzv. registar pedofila, koji postoji od lani, nije ispunio svrhu – nadzor pedofila i njihovo onemogućavanje da rade na poslovima na kojima su u doticaju s djecom jer poslodavci mogu, ali ne moraju pri zapošljavanju provjeriti je li kandidat u tzv. registru, pitanje je treba li mijenjati zakon, ali i omogućiti kemijsku kastraciju za osuđene silovatelje i pedofile. U povodu obilježavanja 25 godina UN-ove Konvencije o pravima djeteta, Kolinda Grabar Kitarović za Večernji list izjavila je da će se založiti za izmjene zakona i oštrije sankcioniranje pedofila.

– Kao buduća predsjednica RH posebno ću skrbiti za djecu i usmjeriti pažnju na dodatno poticanje državnih institucija u borbi protiv nasilja u školama i svakog oblika diskriminacije. Ponajprije kao roditelj, a potom i kao predsjednica, uhvatit ću se ukoštac sa sve raširenijom zloporabom djece i sve raširenijom pošasti – pedofilijom. Bit ću inicijator široke javne rasprave, kao uvod u zakonske promjene, kojima bi se pooštrile kazne za pedofile, pogotovo za recidiviste – izjavila je Grabar Kitarović.

Autor: Dijana Jurasić Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments