Početna / Vijesti / Prema SDP-ovim anketama Josipović ‘debelo’ vodi

Prema SDP-ovim anketama Josipović ‘debelo’ vodi

josipovicNakon što su objavljeni rezultati istraživanja TotusOpiniometar agencije prema kojima Vidošević Josipoviću diše za vratom, oglasio se SDP.

Naime, prema istraživanju agencije TotusOpiniometar, u kojem je građanima iz svih županija u Hrvatskoj postavljeno pitanje ”Da su danas izbori koga biste izabrali?”, ispostavilo se da je SDP-ov kandidat Ivo Josipović dobio 22 posto glasova, Nadan Vidošević 20 posto, a Andrija Hebrang 4 posto glasova.

SDP-u se takvi rezultati očito nisu svidjeli te su poslali priopćenje u kojem tvrde da je agencija TotusOpiniometar u istraživanju upotrijebila irelavantnu metodologiju bez anketara, uz pomoć telefonske sekretarice.

Dodaju i da je spomenuto istraživanje rađeno ”u cilju grube manipulacije javnog mnijenja i dezinformiranja javnosti”.

Prema rezultatima SDP-ovog istraživanja rejtinga predsjedničkih kandidata, koje je provela istraživačka agencija Sinergie na reprezentativnom uzorku stanovnika Hrvatske u kojem je sudjelovalo 1600 ispitanika, najviše glasova birača, 26,4 posto, dobio je Josipović. Nadan Vidošević je dobio 13 posto glasova, a na trećem je mjestu Hebrang sa 7,1 posto.

U istom priopćenju ističe se da većina, 63 posto građana, smatra da bi Josipović mogao biti predsjednik svih građana, bez obzira na vjerska i politička opredjeljenja.

Iz agencije TotusOpiniometar poručuju da su njihova istraživanja relavantna kao i ova prezentirana od strane SDP-a. Ističu da istraživanje nije napravljeno putem telefonskih sekretarica, već preko anketara, zaposlenika agencije.

Dodaju i kako istraživanja ne provode zbog manipulacije javnosti, već da i njih osobno zanimaju rezultati predstojećih predsjedničkih izbora.

Izvor: Net.hr

Ostavite komentar

comments