Početna / Vijesti / Ivo Josipović ima širu podršku, a Kujundžić uzima glasove Kolindi

Ivo Josipović ima širu podršku, a Kujundžić uzima glasove Kolindi

Dok SDP-ovci na sjednici Glavnog odbora planiraju pozvati sve sukobljene strane da složno podrže Josipovićevu kandidaturu, iz HDZ-a se čuju najave da su za svoju kandidatkinju priskrbili potporu HSLS-a.

No, naš izvor iz te stranke tvrdi da zasad takvih razgovora s HDZ-om nije bilo.

– Zadnji razgovori s HDZ-om bili su prije više od godinu dana – kaže naš sugovornik. Dodaje da su njima oba kandidata prihvatljiva i da tek trebaju odlučiti kome će dati potporu. Reformisti Radimira Čačića u utrci će podržati Ivu Josipovića, a što se tiče Čačićevih razgovora s HDZ-om, oni su se, doznajemo, uglavnom svodili na suradnju oko parlamentarnih izbora. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, tvrdi dobro upućen izvor, unatoč dobrim odnosima s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem u organizacijskom će smislu sve napraviti da bi pomogao Josipoviću. SDSS još nije, kako je kazao potpredsjednik te stranke Milorad Pupovac, razmatrao pitanje predsjedničkih izbora.

Pratimo ono što se naziva pretkampanjom, nakon čega ćemo razmotriti pretpostavke za donošenje odluke hoćemo li i kome dati podršku – kazao je Pupovac.

Iako izgleda kako je potencijal podrške Josipoviću veći od onog Kolindi Grabar Kitarović, važno je napomenuti da ona ima i veliku potporu Crkve i branitelja. No, i Kujundžić uživa potporu u tim krugovima pa je upravo to segment u kojem bi, ako se kandidira, mogao nanijeti najviše štete HDZ-u.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments