Početna / Vijesti / Ivo Josipović: Poruke Vojislava Šešelja su poruke zla, Milanović je ispravno odlučio

Ivo Josipović: Poruke Vojislava Šešelja su poruke zla, Milanović je ispravno odlučio

Samo institucionalnim promjenama možemo stvoriti potrebne uvjete da bi zaista reforme krenule.

Foto: Mario Draušnik

Foto: Mario Draušnik

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u Čakovcu je svečano otvorio novi dio zgrade čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, a radove vrijedne 6,9 milijuna kuna financirala je Međimurska županija.

Zgrada, koja je izgrađena 1967., prvi je put proširena. Na površini od 1080 novih metara četvornih je osam učionica, sedam kabineta i nova kotlovnica, a proširen je i ulaz s ostakljenom nadstrešnicom i vjetrobranom. Radovi su trajali tri godine, a rokovi su odgađani nekoliko puta zbog vremenskih neprilika.

Otvarajući školu, predsjednik Josipović je rekao kako danas obrazovanje novih generacija, od stranih jezika i informatičke pismenosti do početaka poduzetništva traži napor te treba potporu države i lokalne zajednice.

Hrvatski predsjednik u Čakovcu je komentirao reakciju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na rezoluciju Europskog parlamenta o Šešelju .

Odluka premijera Milanovića da otkaže najavljeni sastanak u Beogradu predsjednik Josipović smatra ispravnom jer, kako je rekao, “u vremenima kada su narasle tenzije nisu najbolji uvjeti za razgovore”.

Na novinarsko pitanje o padu BDP-a 12. kvartal zaredom, odgovorio je kako to nije ništa neočekivano.

Ponovio je da institucionalni okvir koji imamo ne podržava dobre ili uspješne gospodarske reforme te se zato zauzima za promjenu Ustava.

“Samo institucionalnim promjenama možemo stvoriti potrebne uvjete da bi zaista reforme krenule”, rekao je hrvatski predsjednik, ističući pritom pozitivne primjere Poljske, Estonije i bogate Danske.

Na pitanje o Imunološkom zavodu, odgovorio je kako je imao sastanak s predstavnicima sindikata, Agencije za upravljanje državnom imovinom (DUDI) i ministarstava te da su usklađena mišljenja kako se tom zavodu može pomoći. “To je djelatnost koja je od strateškog interesa”, istaknuo je predsjednik Josipović i dodao kako se nada da tvrtka neće otići u stečaj.

Izvor:Politika Plus

Ostavite komentar

comments