Početna / Vijesti / Ivo Josipović premoćno pobijedio Milana Bandića u Zagrebu

Ivo Josipović premoćno pobijedio Milana Bandića u Zagrebu

ivo-josipovic-premocno-pobijedio-milana-bandica-zagrebu-slika-96201Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović premoćno je pobijedio gradonačelnika Milana Bandića na njegovu vlastitom terenu – u Zagrebu. Josipović je prema neslužbenim rezultatima u Zagrebu osvojio 35 posto glasova, a Bandić tek 15,9 posto.

Poraz je po Bandića to teži jer je dobio tri puta manje glasova nego što ih je dobio prije šest mjeseci kada je premoćno pobijedio na izborima za gradonačelnika. Njegovo je ime na izbornom listiću za predsjednika zaokružilo samo 55 tisuća birača, a za Josipovića se odlučilo njih 123 tisuće. Treće je mjesto u Zagrebu osvojio Nadan Vidošević sa 12,1 posto glasova, a četvrta je Vesna Pusić sa 10 posto glasova. Na izbore je u Zagrebu izišlo nešto više od 350 tisuća birača, odnosno oko 52 posto.

– Moguća je pogreška od tisuću-dvije glasova, ali ne više od toga – rekao nam je esdepeovac koji je pobjedonosno donio rezultate u stožer Ive Josipovića. Drugi su, pak, kada su vidjeli koliko Josipović vodi ispred Bandića, komentirali:

– Šteta što na izborima za gradonačelnika nismo kandidirali nekog drugog.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments