Početna / Vijesti / Ivo Josipović se najviše spominje u online medijima

Ivo Josipović se najviše spominje u online medijima

U prošlom tjednu predsjednički kandidati se najviše spominju na webu, a zanimljivo je da Twitter korisnici aktivnije spominju kandidate (31%) od Facebook korisnika.

Twitter-Facebook-700x456

Predsjednički kandidati se najviše spominju na webu, a zanimljivo je da Twitter korisnici aktivnije spominju kandidate (31%) od Facebook korisnika (8%). Pokazuje to alat za praćenje online medija, Mediatoolkit.

Ivo Josipović ima najveću prisutnost u online medijima, kao i najveći postotak pozitivnih spominjanja (31%), a slijedi ga Kujundžić s čak 23 posto pozitivnih spominjanja. Ipak, Kujundžić je ovoga tjedna vodeći s čak 38 posto negativnih spominjanja.

Kolinda Grabar Kitarović, u usporedbi s prošlim tjednom, ima značajno manji broj negativnih spominjanja, samo 23 posto. Ona, kao i najmlađi kandidat, Ivan Vilibor Sinčić imaju jednak udio neutralnih spominjanja – 62 posto.

Kandidati su praćeni u periodu od 15. do 21. prosinca. Ključne riječi u istraživanju su bile Josipović, Kujundžić, Kolinda i Sinčić, a ukupno se spominju 7216 puta.

Autor: 24sata

Izvor: 24sata.hr

Ostavite komentar

comments