Početna / Vijesti / Ivo Josipović: U HNS-u je mala ‘mafija’ i zakonodavstvu o sportu treba mjenjati!

Ivo Josipović: U HNS-u je mala ‘mafija’ i zakonodavstvu o sportu treba mjenjati!

Ovo nije sukob Zagreba i Splita, poručuje Josipović.

Foto: Ured Predsjednika

Foto: Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Ivo Josipović je u vezi s najnovijim stanjem u hrvatskom nogometu izjavio je kako je potrebno obaviti promjene u zakonodavstvu o sportu, te je poručio kako se ne smije dozvoliti da se zbog stanja u nogometu antagoniziraju Zagreb i Split.

„Mislim da je došlo vrijeme da se razmisli o ozbiljnoj promjeni u zakonodavstvu o sportu kako bi se stvorili uvjeti za transparentno poslovanje, a sport se vratio svojim korijenima, a to je brizi za mlade“, rekao je Josipović u utorak na večer u Splitu nakon sastanka s gradonačelnikom Ivom Baldasarom koji ga je izvijestio o svojem današnjem sastanku u Zagrebu s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

Po Josipovićevim riječima sport nije samo biznis, te glavni interes u sportu ne smije biti zarada od preprodaje igrača jer to nije priroda sporta.

Osvrćući se na nedavne prosvjede navijača na splitskoj Rivi, Josipović je istaknuo kako je većina zahtjeva koji su se čuli na tom skupu opravdana u onoj mjeri “u kojoj nisu vezani za nasilje i uz nekakve rasističke ispade ovakve ili onakve“.

“Ovakvi protesti nose i dio odgovornosti sudionika, jer nikako se ne smije dogoditi da protesti koji su demokratski opravdani prerastu u nasilje i ne smije se dogoditi da se antagoniziraju Zagreb i Split, sjever i jug. Ovo nije sukob Zagreba i Splita, sjevera i juga, nego je sukob netransparentnog i neprincipijelnog vođenja jedne organizacije s načelima na kojima bi svaka organizacija trebala počivati – na otvorenosti i demokraciji“, kazao je Josipović.

Zamoljen da prokomentira primjedbe na njegov račun kako je u četverogodišnjem predsjedničkom mandatu šutio u vezi sa stanjem u Hrvatskom nogometnom savezu, Josipović je kazao kako je on među prvima progovorio o nogometnom savezu.

„Nazvao sam tada da je mala mafija tamo u HNS-u i onaj tko nema dobro sjećanje, ima sada priliku podsjetiti se na to“, naglasio je Josipović.

Također je istaknuo kako u hrvatskom nogometu stvari ne funkcioniraju.

„Nogomet kao sport je izgubio svoj smisao ako nema publike na nekim stadionima, a na nekim su samo protesti, česti su ekscesi, poslovanje je netransparentno, a s druge strane, imamo sjajnu reprezentaciju i odlične uspjehe zbog kojih se svi ponosimo“, rekao je Josipović.

Nakon sastanka s Baldasarom Josipović je na Rivi obišao štandove Božićnog sajma,a potom će u HNK-u nazočiti svečanom koncertu u povodu obilježavanja 95. godišnjice postojanja kulturno-umjetničkog društva Jedinstvo. U tom je splitskom KUD-u u njegovoj dosadašnjoj povijesti bilo angažirano oko 20.000 članova

Autor: Autor: p/h
Izvor: politikaplus.com

Ostavite komentar

comments