Početna / Vijesti / Ivo Josipović u Zadru: “Obrazovanje je temelj kvalitetnije budućnosti”

Ivo Josipović u Zadru: “Obrazovanje je temelj kvalitetnije budućnosti”

„U našem obrazovanju trebalo bi manje inzistirati na memoriranju činjenica, a više na stvaranju kritičkog mišljenja i poticanju kreativnosti“, istaknuo je jučer predsjednički kandidat Ivo Josipović na tribini na kojoj je Zadranima izložio projekt ustavne reforme s kojom izlazi pred birače.

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

Josipović je istaknuo važnost otvaranja prostora privatnim inicijativama u obrazovanju i znanosti. Budući da je Zadar stari sveučilišni grad, naime, Josipović se posebno osvrnuo na nužnost da obrazovanje i znanost budu povezani s gospodarstvom i prate njegove potrebe. Na tribini je sudjelovao i profesor Josip Ćirić sa Sveučilišta u Zadru, koji je posebno angažiran u radu sa studentima s invaliditetom.

“Kada govorimo o obrazovanju moramo uvesti povratnu vezu između onoga što želimo i onoga što tržište treba, točnije, potreban nam je kvalitetniji dijalog između Vlade i rektorskog zbora“, istaknuo je Ćirić.

Govoreći o ustavnim promjenama Josipović je istaknuo: „Hrvatskoj su potrebni novi ispravni temelji na kojima se može graditi sigurnija budućnost. Ustavne promjene koje predlažem nisu samo kozmetička korekcija, one donose zdravu ekonomiju, više demokracije i odgovornije političare “.

Zadarska tribina dio je predkampanje u kojoj Josipović informira građane o inicijativama za koje smatra da mogu promijeniti Hrvatsku i učiniti je modernom i funkcionalnom državom 21. stoljeća.

Izvor: znet.hr

Ostavite komentar

comments