Početna / Vijesti / Izborna anketa: Josipović povećao prednost nad Kolindom za 2 postotka

Izborna anketa: Josipović povećao prednost nad Kolindom za 2 postotka

Predsjednički izbori održat će se za 32 dana. Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje raspoloženja birača. Točnije, kome bi dali svoj glas. Redovito istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls na 969 ispitanika.

Josipović-Kitarović-Kujundžić

Ivo Josipović u utrku je ušao kao favorit, a i dalje uživa značajnu potporu birača. Danas bi njemu glas dalo 46 posto birača. Njegovoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović svoj glas bi dalo 29,8 posto birača. Kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić uživa potporu 7,6 posto birača.

Milan Kujundžić u tri mjeseca malo po malo ima sve više pristalica. U rujnu 3,9 posto, u listopadu je bio na 4,8, a ovaj mjesec završava na 7,6 posto potpore.

Ivo Josipović pak ima 46 posto, ali u rujnu je imao 48,8 posto potpore birača, dok je prošloga mjeseca imao 47,8 posto.

Prvi krug

Kolinda Grabar Kitarović u rujnu je uživala potporu od 32,8 posto birača, listopad je završila na 33,4, a ovaj mjesec je na 29,8 posto potpore birača.

Sva tri kandidata i dalje su u statističkoj pogrešci i kada padaju i kada rastu, ali zanimljivi su trendovi.

Trendovi

Ivan Grubišić odlučio je prije nekoliko tjedana ući u utrku i trenutačno uživa potporu 2,7 posto birača, Ivan Rude može računati na 1,3 posto birača, a Anto Đapić na 0,6 posto. Za nekog drugog kandidata glasovalo bi 3,5 posto birača, a neodlučnih je 10 posto birača.

Ostali kandidati

Projekcije za drugi krug predsjedničkih izbora.

Drugi krug

Izvor: NovaTV/dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments