Početna / Vijesti / IZBORNI DEBAKL Ukoliko Kujundžić radikalno ne promijeni stil prijeti mu ropotarnica domaće politike

IZBORNI DEBAKL Ukoliko Kujundžić radikalno ne promijeni stil prijeti mu ropotarnica domaće politike

Dvije i pol godine nakon poraza od Tomislava Karamarka u izborima za predsjednika HDZ-a u Lisinskom, Milan Kujundžić pretrpio je još veliki neuspjeh koje nužno ne znači i njegov silazak s političke scene.

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Za Kujundžića je od činjenice da ga je u predsjedničkim izborima prešišao čak i mlađahni Sinčić, bez ikakvog političkog iskustva i logistike, poraznija činjenica da njegov stil jednostavno ne prolazi, da se njegova politička zvijezda jednostavno gasi.

Za političara koji je zamalo postao predsjednik najveće stranke u zemlji, ovo je trenutak kada treba dobro razmisliti kako dalje. U Glavaševom HDSSB-u koji je trebao biti jedini ozbiljan potporanj Kujundžićeve kampanje izvan Zagreba, simptomatično su procijenili da je to izgubljena bitka.

Upadljivo kašnjenje HDSSB-ovaca na doček izbornih rezultata uklopilo se u dojam da previše ne vjeruju u Kujundžića. A to znači da će netko drugi voditi koaliciju Hrvatske zore, HDSSB-a, HSP-a i drugih stranaka radikalne desnice na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ako to ipak bude Kujundžić, to će značiti da Imoćanin na privremenom radu u Zagrebu mora radikalno promijeniti politički stil. Inače će sigurno preseliti iz galaksije u ropotarnicu domaće politike.

Piše: Vedran Marjanović

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments