Početna / Vijesti / Jadranka Kosor: Kolindu Grabar Kitarović netko treba obavijestiti da je do jučer bila dužnosnica NATO-a

Jadranka Kosor: Kolindu Grabar Kitarović netko treba obavijestiti da je do jučer bila dužnosnica NATO-a

Hrvatski vojnici kao – topovsko meso!?

Jadranka_kosor3

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović danas je sa svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba poslala nove kritike na račun aktualnog predsjednika Ive Josipovića.

– Žao mi je da se danas na ljude u hrvatskoj odori gleda ili kao teret za proračun kroz proračunska sredstva koja se izdvajaju za obranu ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misije u Afganistanu”, naglasila je Grabar Kitarović.

Hrvatskim Oružanim snagama, kaže, treba vratiti ponos i dostojanstvo jer pronose glas o Hrvatskoj na raznim mjestima, uključujući i u Afganistanu, a među njima još uvijek ima i velik broj hrvatskih branitelja.

Imamo vrhovnog zapovjednika koji tu i tamo možda posjeti pokoju jedinicu, ali sve što radi, je zapravo da dijeli odlikovanja i promaknuća“, prozvala je Grabar Kitarović Josipovića. HDZ-ova predsjednička kandidatkinja ističe kako Hrvatskoj treba vrhovni zapovjednik, odnosno zapovjednica, koja će voditi brigu da su hrvatske Oružane snage “u skladu s našim mogućnostima, ali isto tako i da su uvijek spremne i sposobne obraniti suverenitet dostojanstvo i slobodu Hrvatske”.

– Budimo ponosni na naše Oružane snage i ponašajmo se tako prema njima, poručila je Grabar Kitarović.

Na dio o “hrvatskim vojnicima kao topovskom mesu”, reagirala je bivša predsjednica Vlade i aktualna saborska zastupnica Jadranka Kosor.

– Netko bi gospođu Kolindu Grabar Kitarović trebao obavijestiti da je do jučer bila dužnosnica NATO-a, ističe Kosor i dodaje.

– Da je takvu izjavu dala u vrijeme dok je bila u NATO-u, to bi doslovno izazvalo “breaking news”, kaže Kosor.

Tijekom dana pokušali smo dobiti komentar i ministra obrane Ante Kotromanovića, ali i komentar predsjednika Sabora Josipa Leke, ali do njih do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doći.

Izvor: Politika Plus

Ostavite komentar

comments