Početna / Vijesti / Josipović: 28. prosinca glasujte kao da je drugi krug

Josipović: 28. prosinca glasujte kao da je drugi krug

Uz nastavak zalaganja za društveni koncept pravednosti, nužno je riješiti pitanje socijalne pravednosti i poboljšanja statusa građana koji ne rade, ne dobijaju plaće ili imaju nedostatne mirovine.

Ivo Josipović predsjednik

Foto: Facebook Ivo Josipović

Predsjednički kandidat Ivo Josipović u subotu je navečer na predizbornom skupu u Rijeci ustvrdio da je Hrvatska danas pravednija zemlja nego prije pet godina, a nazočne je pozvao da 28. prosinca prosinca glasuju kao da je drugi krug, kako bi se sve završilo u prvom krugu.

– Na izborima će se odlučivati o tome hoćemo li se vratiti u ideološke sukobe ili ići u budućnost, a put u budućnost je pravi put – naglasio je Josipović pozvavši okupljenih nekoliko stotina građana da 28. prosinca prosinca “glasuju kao da je drugi krug, kako bi se sve završilo u prvom krugu“. Hrvatska je danas “pravednija zemlja nego prije pet godina jer danas nitko, bio on predsjednik, premijer, gradonačelnik načelnik ili službenik ne može mirno spavati ako je korumpiran i ako se bavi kriminalom”, rekao je Josipović na skupu te poručio: “Ribu smo čistili od glave, čistit ćemo je i dalje od glave”.

Mnogi važni i utjecajni ljudi, koji nisu bili na razini na kojoj su morali biti, završili su pred licem pravde a neki i u zatvoru, rekao je Josipović. Dodao je da više nema nedodirljivih a ključnu ulogu u tome, ocijenio je, odigrala je ustavna promjena o nezastarijevanju kriminala u pretvorbi i privatizaciji te ratnom profiterstvu.

Uz nastavak zalaganja za društveni koncept pravednosti, nužno je riješiti pitanje socijalne pravednosti i poboljšanja statusa građana koji ne rade, ne dobijaju plaće ili imaju nedostatne mirovine, naveo je.

Kriza se ne rješava lupanjem šakom o stol. Ako se lupi, može se razbiti šaka ili stol, ali problem nećete riješiti – rekao je Josipović dodavši da ozbiljni kandidati moraju imati ozbiljne programe.

josipović

Foto: Facebook Ivo Josipović

Svi kandidati žele isto – da Hrvatska bude bolja i uspješnija, a samo u mom programu ima i način kako te želje ostvariti – ustvrdio je.

Josipović drži da nove generacije ne zanima više gdje je tko bio 1941. ili 1991. godine. “Antifašizam i Domovinski rat su neupitne vrijednosti našeg društva te ne traže preispitivanje nego poštivanje”, naglasio je.

Kazavši da je pomirenje temelj funkcioniranja svakog demokratskog društva, ustvrdio je kako “to ne znači pravdanje zločina i agresije. nego sposobnost da se razumijemo i gradimo bolji život”. “Želim pomirenje unutar Hrvatske i sa susjedima”, poručio je.
– Predsjednik jedne velike stranke je rekao da je ideja pomirbe propala. Političar koji to kaže, ni on ni njegov predsjednički kandidat ne zaslužuju povjerenje. Pričati o povijesnim obračunima, tražiti lustraciju nakon toliko godina, proglašavati antifašizam zločinom, zloupotrebljavati naše branitelje to je grijeh a taj grijeh ne treba pravdati ni podržavati – izjavio je Josipović.

Rekao da su kroz njegov ured u proteklom predsjedničkom mandatu prošli mnogi mogući investitori ali kako su vrlo često isticali da neće investirati u Hrvatsku te mu objasnili da je razlog u tome, kako je rekao, da treba 125 dozvola za pokretanje poslova, više godina se čeka na građevinske dozvole te da nemaju povjerenje u onu demokraciju “u kojoj govore o Kevinim jamama, o obračunima, lustracijama i drugim bitkama koje nisu bitke današnje generacije”.

Prema primjeru uspješnijih zemalja utvrdio sam da je za rješenje gospodarskih problema potrebna promjena i društvenog te političkog okruženja te zbog toga predložio promjene Ustava, rekao je.

Josipović je ustvrdio da se HDZ svakodnevno bavi njegovim programom jer nemaju svoj, iako ga, kako je rekao, nisu do kraja razumjeli. “Program ne smije biti slikovnica i lista lijepih želja nego konkretne mjere”, kazao je.

Na skupu održanom na Trgu 128. brigade Hrvaske poručio je da Rijeka mora ponovno postati snažno prometno čvorište te vodeća luka sjevernog Jadrana.

Josipović je pozvao okupljenih nekoliko stotina građana da 28. prosinca prosinca glasuju kao da je drugi krug, kako bi se sve završilo u prvom krugu.

Na izborima će se odlučivati o tome hoćemo li se vratiti u ideološke sukobe ili ići u budućnost, a put u budućnost je pravi put, naglasio je.

Autor: Hina
Izvor: dalmacijanews.hr

Ostavite komentar

comments