Početna / Vijesti / Josipović autobusom krenuo u predsjedničku kampanju

Josipović autobusom krenuo u predsjedničku kampanju

Ivu Josipovića ispratio je i premijer Milanović

ivo josipovic autobus
Foto:Ivo Josipović Facebook

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović krenuo je u utorak ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta autobusom u službenu kampanju poručivši kako je ovo za njega vrlo važno mjesto s kojeg je krenuo u pobjedu za svoj prvi mandat te poručio da s njega kreće i u pobjedu 28. prosinca.

Josipovića je dočekalo 300-tinjak pristaša, a podršku su mu došli iskazati te ge pozdravili i predsjednik SDP-a.premijer Zoran Milanović , ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić te šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić .

Josipović je u izjavi novinarima podsjetio da je i prije pet godina, kada je osvojio svoj prvi mandat na Pantovčaku , također krenuo s istog mjesta.

“Ovo je za mene vrlo važno mjesto, zapravo cijeli moj život. Ovdje je Sveučilište, moj Pravni fakultet na kojem sam studirao i radio, tu je nova Muzička akademija na kojoj sam studirao i radio, HNK, brojni muzeji”, rekao je te poručio kako s njega kreće u novu izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima.

“Pozivam vas da je 28. prosinca zajedno proslavimo”, poručio je okupljenima i zahvalio im na podršci, a oni su ga pozdravili pljeskom.

Među okupljenima bilo je i onih koji su izražavali neslaganje s politikom u Hrvatskoj transparentom “Političari su paraziti”, kao i pobornika predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića s transparentom “Svi smo mi Ivan Sinčić”, na kojem je zamjenica “mi” bila iscrtana crveno-bijelim bojama šahovnice.

Angažirao radnice Kamenskog

Josipović je prethodno posjetio i radnice koje su šivale jakne za njegovu izbornu kamapnju, a riječ je o bivšim radnicama propalog “Kamenskog”, tekstilne tvrtke u stečaju za kojom se na sudu “vuku repovi” zbog navodnih nezakonitosti u prodaji zemljišta na kojem je pogon tvrtke te neuspješne privatizacije.

“Ideja je bila da pomognemo radnicama koje su u vrlo teškoj poziciji, a želio sam i dobre, kvalitetne jakne. Upravo takve rade gospođe iz Kamenskog”, rekao je Josipović.

Na pitanje novinara smatra li da je time što je angažirao sedam od 200-tinjak radnica “Kamenskog” pravedno riješen slučaj te tvrtke, s obzirom na to da ona uskoro ide u prodaju, Josipović odgovara kako “postoje granice političke intervencije u provedbu zakona”.

“Nitko, pa ni predsjednik, ne može intervenirati u sudske postupke i to i gospođe ovdje znaju. Ono što sam mogao učiniti, ja sam i učinio. Inicirao sam, dapače, tražio od DORH-a da riješi taj slučaj. Podnesene su kaznene prijave, a kao što znate, već su podignute i neke optužnice. Kada je riječ o stečaju, to je sudski postupak u koji predsjednik ne može intervenirati”, rekao je.

Izvor: danas.net.hr

Ostavite komentar

comments